KANLI YÜZYIL 

İçeride ve dışarıda tuhaf şeyler oluyor. Büyük resmi bu parçaların tümüne birden bakabilenler anlayabilir. Gelin sizlerle şöyle olan biteni analiz edelim.  Kurulacak yeni dünya düzeniyle birlikte Türkiye olarak ne gibi bir yol kat edeceğimize  bakalım. 

Yakın zamanda Slovakya başkanına suikast girişimiyle, kim,kimler  Avrupa’ya  bir mesaj veriyordu?  Öncelikle Robert Fico Ukrayna konusunda Avrupa birliğinden tamamen uzak bir bakış açısı sergiliyordu. ‘ABD’nin ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’yı sürekli destekleyip Rusya’nın önüne atmasını’ dile getirmesi onun suikaste maruz kalmasına sebep verdi. Yani ABD hala çok aktif. Ve hala büyük planlar yapıyor. NATO’nun verdiği askeri gücü ABD’yi dünyada çok daha aktif hareket etmesini sağlıyordu. Filistin'den tutun, Ukrayna’ya oradan da Tayvan’a kadar kendisine rakip gördüğü tüm ülkelerin önüne bir sorun üretip enerjilerini boşa harcatmaya çalışıyordu. Zamana yayılmış büyük bir proje çok güzel işliyordu. Bununla kalmıyor bu ülkelerin içerisini de karıştırıyordu. Para ve silah her yerde, her kurumda kendisine rahatça adam bulabiliyor. Yakın zamanda Ankara’daki yapılanmalar ve yaşanan olaylar bize gösterdi ki, kimse bir yere gitmemiş, farklı kulvarda farklı versiyonlarla deneyecekler. Putin olacak tehlikeleri sezip kabineyi yakın zamanda tamamen değiştirdi. Rusya Wagner gurubu ayaklanmasından dili yandığı için, yoğurdu üfleyerek yiyiyor 

Yani büyük devletler hem evini hemde dışarıya müdahale etmek zorundadırlar. Güçlü kalabilmeleri için bu gerekli. 

Türkiye kendi haline bırakılmayacak kadar önemli bir ülke. Gerek jeopolitik gerekse şuan kendisine yüklediği misyonla bölgeye duyarsız kalamaz. Zaten farkındaysanız kalmıyor. İsrail ile olan 5.45 milyar dolarlık pazar payından vazgeçmesi, ve sürekli bürokrasi olarak sesinin çıkması aslında dünya ya bir msj niteliğindedir. ‘Korkmayın, boykot edin, ses çıkarın zulme’ karşı der gibi.   

Sakays picot yani yüz senelik paylaşımlar bitti. Evanjelisler  kendi dünyasını, küreselciler kendi, demokratlar kendi dünyasını kurmak istiyor. İsrail büyük Ortadoğu projesi için öldürmeyi normal görüyordu. 

Türk birliği teşkilatı yeni dünyada bizde varız diyordu . Sahneden silinecekler ve başrol oynayacaklar ayıklanıyordu. Unutmayın sadece oyuna gelmeyen milletler güçlü olur. Rabbimizin ilk emri gibi her koşulda .  

Not. İbrahim Reisin vefatı , bize gösteriyor ki artık devlet başkanlarının bile kolayca hedef gösterildiği bir zaman dilimine giriyoruz.  

YORUM EKLE

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0