İki Türk startup global arenada ödül kazandı

Dünyanın en prestijli bağımsız startup ödül programı olan Global Startup Awards (GSA), 12. yılında ilk kez Türkiye’de düzenlendi. Start-IST organizatörlüğünde, Garanti BBVA’nın ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tech Istanbul resmi destekleriyle gerçekleştirilen ödül töreninde kazananlar belli oldu. Dünyanın dört bir yanından 101 finalist arasında yer alan Türk startup’ları Cyclizm ve Tech Istanbul ödül almaya hak kazandı.

İki Türk startup global arenada ödül kazandı
banner98

Dünyanın en büyük bağımsız startup ödül programı Global Startup Awards (GSA), 12. yılında Start-IST organizatörlüğünde, Garanti BBVA’nın ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tech Istanbul resmi destekleriyle ilk kez İstanbul’da gerçekleşti. Zirve kapsamında sürdürülebilirlik, teknoloji ve kapsayıcılık gibi konularda paneller düzenlenirken, 32 binden fazla aday arasından ödül kazanan startup’lar Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen törende açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılım sağladığı ödül gecesinde, Türkiye’den katılan başarılı startup’lar da uluslararası arenada öne çıkma fırsatı buldu. 

Zirve’de inovasyon ve sosyal değişim temaları öne çıktı

24 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen zirvede, dünya çapında dikkat çeken girişimciler, yatırımcılar ve sektör liderleri yer aldı. İnovasyon ve sosyal değişim temalarına odaklanılan zirvede; sürdürülebilirlik, teknoloji ve girişimcilikte kapsayıcılık konularında düzenlenen paneller ve atölyeler ilgi gördü. Kadın girişimciler için düzenlenen özel pitching seansı da zirvenin önemli noktalarından biri oldu. Katılımcılar, endüstrideki en son yenilikleri keşfetme fırsatı bulurken, sosyal değişim yaratma potansiyeline sahip projeler de öne çıkarıldı. Zirvede; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Erol Özgüner, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, Katarlı iş insanı H.E. Sheik Mansoor Bin Khalifa Al-Thani ve girişimcilik ekosisteminden Nevzat Aydın, Koray Bahar, Sezen Sungur Saral gibi önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. 

32 bin aday arasından kazananlar, ödül gecesinde açıklandı
 

25 Eylül akşamı, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen Ödül Gecesi ve Gala Yemeği, etkinliğin zirve noktası oldu. 32 binden fazla aday arasından, 120 ülkeden gelen 110 binden fazla halk oyuyla belirlenen finalistler ve kazananlar ödül töreninde açıklandı. Finale kalan 101 startup arasında yer alan Türk startuplar Cyclizm New Comer of the Year kategorisinde, Tech Istanbul da Best Accelerator, / Incubator of the Year kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Tech Istanbul, Global Startup Awards’un “Dünyanın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” kategorisinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na takdim edilen ödül ile Türkiye’den ilk kez bu ödülü alan kurum oldu.

Ödül kazanan tüm startup’ların listesi aşağıdaki gibidir;

  • Best Co-Working Space 2023- Tech Buzz Hub 
  • Best Newcomer 2023 -Cyclizm
  • Best GreenTech 2023 - BasiGo
  • Best HealthTech 2023 - Nexstem
  • Best Accelerator/Incubator Program 2023- Istanbul Metropolitan Municipality Tech Istanbul
  • Best VC 2023 - Soulmates Ventures
  • People's Choice - Fumbi
  • Best Web3.0 Startup 2023 - Momint
  • Diversity Role Model of the Year 2023 - Mari Luukkainen
  • Ecosystem Hero of the Year 2023 - Mya Thandar
  • Founder of the Year 2023 - Hadeer Shalaby (Founder of Freeziana)
  • Startup of the Year 2023 - Eratani

Necmi İnce

YORUM EKLE

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0