Kategoriler

Hatay Defne'de hafriyat kamyonu 9 araca çarptı

Hatay’ın Defne ilçesinde hafriyat kamyonu 9 araca çarptı, 5 kişi yaralandı. Defne halkı kural tanımaz inşaat şirketlerine tepki gösterirken vali 'dünyanın en büyük imar operasyonu" propagandası yaptı.

6 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın Defne ilçesinde kural tanımayan inşaat şirketlerine ait kamyonların sebep olduğu kazalara bugün bir yenisi eklendi.

Harbiye Mahallesi'nde yasak yola giren bir hafriyat kamyonu 9 araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada 5 kişi yaralandı.

Antakya-Yayladağı karayolunun Harbiye mevkisinde Y.K. idaresindeki 07 ANL 099 plakalı kamyon, 2'si seyir halinde 9 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine kaza yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 5 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay yerinde açıklama yapan Defne Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Hizam Hasırcı “Aylardır hafriyat kamyonlarıyla, beton mikserleriyle ilgili yetkilileri uyarıyoruz. Fakat sonuç alamıyoruz” dedi.

Bugün bir facianın eşeğinden dönüldüğünü söyleyen Hasırcı “Çok şükür ölümüz yok ama böylesine büyük bir kazada onlarca insanımızı kaybedebilirdik. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Artık çözüm bulun. Biz söylemekten bıktık. Siz burada hiçbir şekilde önlem almadan, hafriyat kamyonlarının hızına bakılmaksızın, taşıdıkları tonaja bakılmaksızın neden geçmesine izin veriyorsunuz?” diye belirtti.

Defnelilerin tedirgin olduğunu kaydeden Hasırcı “Burada hiçbir gencimizi, evladımızı kaybetmek istemiyoruz. Bu şehrin siyasi ve idari amirlerine sesleniyoruz. Şehrimize biz sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizler de gerekeni yapın yoksa burada toplanan halk gerekeni yapacak” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise daha sonra geldiği bölgede incelemede bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Yaralıların durumunun iyi olduğunu belirten Masatlı Hatay genelindeki inşaat faaliyetleri için "dünyanın en büyük iyileştirme ve imar operasyonu yapılıyor" ifadelerini kullandı. Masatlı inşaat firmalarını ve hafriyat şirketlerini “tekrar uyaracaklarını” söyledi.

Kamyon sürücüsünün yasak yola girdiğini belirten Masatlı, şöyle konuştu:

"Bu yol, ağır tonajlı araçlar veya hafriyat kamyonlarına açılmış bir güzergah değil. Biz de kontrol noktamızdaki tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. İlimiz genelinde dünyanın en büyük iyileştirme ve imar operasyonu yapılıyor. Bunun da en önemli ayağı Antakya ve Defne ilçeleridir. Dolayısıyla bölgemizde faaliyette bulunan inşaat firmalarını, hafriyat şirketlerini vatandaşlarımız adınıza bugün itibariyle tekrar uyaracağız.”

Masatlı, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, sürücü hakkında idari yaptırım uygulanacağını kaydetti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
BAKSM’DE “YENİ PANDEMİ” İDDİALARI TARTIŞILDI
BURSA
Bursa ile Makedonya arasında dostluk köprüsü
BURSA
TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ BURSA ŞUBESİNDEN 100. YIL SEMPOZYUMU
BURSA
OSMANGAZİ’DE SU KESİNTİSİ
HATAY
Hatay Defne'de hafriyat kamyonu 9 araca çarptı
İSTANBUL
GLOBAL STARTUP AWARDS İLK KEZ TÜRKİYE’DE
BURSA
Karakılçık ekmeği BESAŞ bayilerinde
BURSA
Misi’de lezzet dolu şenlik
BURSA
Bursa Çınarönü'nde yeni yaşam başlıyor
BURSA
Sürdürülebilir tarımın adresi Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açıyor!