Kategoriler

NATO'YA KARŞI İNCİRLİK ÜSSÜ'NE YÜRÜYÜŞTE YEDİNCİ GÜN: “NATOYOLU BAĞIMSIZLIK YOLU OLACAK!”

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), 15 Eylül'de İstanbul Kartal'dan başlayan ve 28 Eylül'de Adana İncirlik'teki NATO Üssü'nde sona erecek yürüyüşünde Ankara’ya ulaştı. 19 Eylül tarihinde Sincan’da gerçekleşen yürüyüşle başlayan Ankara programı, dün Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen NATO karşıtı sergiyle devam etti. Bugün ise Mamak halkı NATO’ya karşı ayaktaydı.

Kartal’dan İncirlik’e yürüyüşün başladığı 15 Eylül’de Mamaklı yurtseverler de Natoyolu’nun adının Bağımsızlık Yolu olarak değişmesi için bir çalışma ve imza kampanyası başlatmıştı. THTM temsilcilerinin de Ankara’ya ulaşması ile yürüyüş bu taleple Mamak’a da taşındı.

Saat 15.00’te Mamak Evsa AVM’nin önünde “Natoyolu ismi Bağımsızlık Yolu olsun” talebiyle toplanan yurtseverler yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Yurtseverler NATO’ya boyun eğmiyor”, “Katil NATO, ülkemizden defol”, “Boyun eğme, memlekete sahip çık” sloganları atıldı. Mamak halkı yürüyüşçüleri camlardan alkışlarla, ıslıklarla selamladı. Yürüyüş boyunca çok sayıda mahallelinin yürüyenlere dahil olmasıyla coşku arttı.

‘Sokağınıza bir seri katilin isminin verilmesini ister miydiniz?’

Yürüyüşün ardından söz alan THTM Yürütme Kurulu Üyesi Erhan Nalçacı, yurttaşlara yönelttiği sorularla Natoyolu ismine yönelik eleştirilerini dile getirdi. NATO’yu bir dolandırıcı ve seri katile benzeten Nalçacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahallenizden geçen bir yola bir nitelikli dolandırıcının isminin verilmesini ister miydiniz? NATO tam anlamıyla bir nitelikli dolandırıcıdır. Bu ülkeyi kalkındıracağım, size yardım edeceğim, sizi koruyacağım diye Türkiye’ye gelmiştir. Ama ne Türkiye’yi korumuştur ne Türkiye’yi kalkındırmıştır; aksine bütün siyasi egemenliğini, bağımsızlığını elinden almış, bu ülkeyi hareket edemez hale getirmiştir. Mahallenizden geçen bir yola bir seri katilin isminin verilmesini ister miydiniz? NATO bir seri katildir. 1960’lardan beri öldürülen bütün aydınların, bütün katliamların, Maraş katliamının, Sivas katliamının sorumlusu NATO’dur. Mahallenizden geçen bir yola bir katliamcının isminin verilmesini ister miydiniz? Mesela ‘Netenyahu yolu’ olsun mu, ‘İsrail dostları yolu’ olsun mu bu yolun ismi? Natoyolu olması bunlarla aynı şeydir. Mahallenizin içinden geçen bir yolun isminin ‘ABD emperyalizmi yolu’ olmasını ister miydiniz? NATO, ABD empeyalizmidir, ABD sermayesidir. Ondan başka koruyacağı hiçbir şey yoktur çünkü. Yine aynı şekilde, ‘nükleer bomba yolu’ olmasını istemezsiniz mahallenizden geçen yolun isminin. NATO bunların hepsidir.”

‘Bu öfke örgütlenecek’

Egemen sınıfın, insanlara, NATO’nun işleyeceği cinayetleri, emperyalizme direnenleri, bağımsızlık için mücadele edenleri, Behice Boranları, Denizleri, Mahirleri, İskenderun Limanı baskınını unutturacağına güvendiğine işaret eden Nalçacı, “Bunları unutturmayacak, öfkemizin dinmesine, bu öfkenin örgütsüz kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu öfke örgütlenecek, bir öfkeyi, bir direnişi örgütlüyoruz burada.” dedi.

‘Mücadele İncirlik’te bitmeyecek’

NATO karşıtı mücadelenin İncirlik’te bitmeyeceğini belirten Nalçacı, “Türkiye’de nereye NATO ismi verdilerse onu değiştireceğiz. Nereye NATO üssü kurdularsa her şeylerini toplayıp, defolup gidecekler. Oraya kadar sürecek bu mücadele.” diyerek sözlerine son verdi. Nalçacı’nın ardından söz alan THTM Temsilcisi Engin Özkan taleplerini “NATO’dan çıkılması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin NATO kapsamındaki yükümlülüklerinin feshedilmesi, Türkiye’deki NATO personelinin sınır dışı edilmesi, ülkemizin nükleer silahlardan arındırılması, Natoyolu Caddesi’nin isminin Bağımsızlık Yolu olarak değiştirilmesi” olarak sıraladı.

Engin Özkan, Ankaralı yurttaşları 22 Eylül Pazar günü Konur Sokak’taki NHKM’nin önünden Kuğulupark’a uzanacak NATO karşıtı yürüyüşe davet ederek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından alkışlar ve “katil NATO” sloganları eşliğinde NATO bayrağı yakıldı. Temsili olarak yol üzerindeki Natoyolu tabelası yerine “Bağımsızlık Yolu” tabelası asan yurttaşlar eylemlerine sloganlarla son verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
İSTANBUL
Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'le yendi
İZMİR
Metin Arolat İzmir'de toprağa verilecek
BURSA
Bursa Büyükşehir’den sünnet şöleni coşkusu
BURSA
Gemlik'te Kent Lokantası açıldı
BURSA
Başkan Bozbey, “Hedefimiz, yaya öncelikli bir kent”
BURSA
Gemlik’te her sabah sıcak çorba ikramı
BURSA
Osmangazi Belediyesi’nin ‘Güz Konseri’ne büyük ilgi
ADANA
NATO'YA KARŞI İNCİRLİK ÜSSÜ'NE YÜRÜYÜŞTE YEDİNCİ GÜN: “NATOYOLU BAĞIMSIZLIK YOLU OLACAK!”
BURSA
BURSA-İSTANBUL 1 SAAT 15 DAKİKAYA, BURSA-ANKARA 2 SAAT 15 DAKİKA DÜŞÜYOR
BURSA
Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''