Maliyeti çok daha uygun
Bayraktar, Türkiye’nin istediği özellikleri karşılayamayan Heron’a göre ise oldukça uygun bir maliyete sahip. Heronların 10 adedinin maliyeti 200 milyon doları bulurken, 12 adet Bayraktar’ın maliyetinin ise 47 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Sık arıza yapan Heron bakım ve onarım için İsrail'e gönderilirken, Bayraktar ise yerli mühendisler tarafından kısa süre içinde bakım ve onarımdan geçiriliyor.
Yerli İHA "Bayraktar", Heron’un pabucunu dama attı
İsrail yapımı insansız hava aracı (İHA) Heron’a rakip olarak Türk mühendisler tarafından üretilen Bayraktar, silahlı olması ve havada en uzun süre kalma rekoruna sahip olması dolayısıyla rakibinden çok daha üstün özelliklere sahip.
Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen yüzde yüz yerli İHA Bayraktar’la Türkiye, silahlı İHA üretip kullanabilen 6 ülkeden biri oldu. Bayraktar da hem havada en uzun süre kalma rekoru’na sahip olması hem de silah yüklenebiliyor olması dolayısıyla İsrail yapımı Heron’un önüne geçti. Roketsan'ın geliştirdiği mühimmatla 8 kilometreden hedefini tam isabetle vuran Bayraktar, terörle mücadeleye önemli katkı sağlaması dolayısıyla da Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Yurt içinde ve sınır ötesinde Bayraktar’la bir çok terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.
YORUM EKLE
1
Kumbarasındaki playstation parasını Halep’e bağışladı
2
Mut'ta 20 yıl sonra ilk kez kar yağdı
3
Türkan Sarıkaya cinayetinde şok detaylar
4
El Bab bölgesinde DEAŞ'a büyük darbe!
5
Türk mühendislerden yüzde 100 yerli imza
6
Büyükelçi suikastine ilişkin yeni ayrıntılar...
7
NİLVAK öğrencileri çocuk haklarını resimle anlattı
8
Marmarabirlik 29 Aralık'ta tüm ödemeleri yapıyor
9
Bursa’dan Balkanlar’a destek
10
Avrasya Tüneli yarın trafiğe açılacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:48
GÜNEŞ
08:17
ÖĞLE
13:18
İKİNDİ
15:48
AKŞAM
18:10
YATSI
19:33
SAYFALARTüm Sayfalar