Yasa dışı dinleme davası başladı

Paralel yapıya yönelik “Yasadışı Dinleme” iddialarına ilişkin Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 143 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Yasa dışı dinleme davası başladı
banner98
 Eski emniyet müdürü sanık Ali Fuat Yılmazer, kimlik tespiti sırasında diğer sanıklara tepki göstererek "Yıllarca terörle mücadelede çalıştınız. Kime güvenip de açık adreslerinizi veriyorsunuz?" diye bağırdı.

Paralel yapı iddialarına yönelik 23’ü tutuklu 143 polis hakkında açılan “casusluk ve yasa dışı dinleme” davasının görülmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, adliyenin en büyük duruşma salonunda görülen davada, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık, 5’i başka suçtan tutuklu 100 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi. Eski emniyet müdürü sanık Ali Fuat Yılmazer, diğer sanıkların kimlik tespitinde ev adreslerini vermesine tepki gösterdi. Sanık Yılmazer, "Bakın açık adreslerinizi vermeyin. Yıllarca terörle mücadelede çalıştınız. Kime güvenip de veriyorsunuz adreslerinizi. Yarın gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlıyorlar. Dikkat edin vermeyin adreslerinizi " diye bağırdı. Yılmazer, mahkeme başkanına da tepki göstererek, "Bu ülkenin birlik ve beraberliğini düşünmüyor musunuz? Neden müdahale etmiyorsunuz? " dedi.

Yılmazer’in bu sözleri üzerine mahkeme başkanı Ahmet Civelek, "İsteyen istediği şekilde adres verir. Vermiyorum diyebilir. Kimseye zorla verdirmiyoruz" diye konuştu.

Duruşma, sanıkların kimlik tespiti ve mağdur müştekilerin kayıtlanmasıyla devam ediyor.

Paralel yapı iddialarına ilişkin 143 şüpheli hakkında hazırlanan “Yasadışı dinleme” iddianamesinde aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan ile eski istihbarat şube müdürleri Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi, Serdar Güldalı’nın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında ’’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

YILMAZER VE DEMİRHAN HAKKINDA REKOR CEZA İSTEMİ

Sanık Yılmazer hakkında 56 şikayetçiye yönelik “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek veya üye olmak, siyasal veya askeri casusluk, resmi belgede sahtecilik, iftira, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve verileri yok etmek" suçlarından 616 yıldan bin 924 yıla kadar, sanık Erol Demirhan için de aynı suçlardan 175 şikayetçiye karşı eylemlerinden dolayı bin 743 yıldan 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer 141 sanığın da benzer suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. İddianamade çok sayıda bürokrat,iş adamı ve ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 266 kişi mağdur müşteki yer alıyor.

GÜLEN’İN DOSYASI ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Savcı Özsoy, soruşturma dosyasında Paralel Devlet Yapılanmasının örgüt lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen ile örgütün yöneticisi olduğu 31 şüpheli hakkındaki dosyayı ayırarak, PDY’ye yönelik ana soruşturmasının yapıldığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0