Adana’nın önde gelen markaları ile KOBİ’leri bir araya getiren organizasyon Adana Hilton Otel’de yapıldı. Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, Fibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal, Büyükyalı Satış Koordinatörü Musa Aytun, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Eserce ve Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özel’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Vodafone Red Academy adına Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat tarafından verilen “İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün” başlıklı eğitim ile devam etti. KOBİ’lerin iş verimliliklerine dijitalleşme ile nasıl katkı sağlanabileceğinin anlatıldığı eğitimde, Vodafone’un özellikle üretim sektöründeki örnek başarı hikayelerinden de bahsedildi. Eğitimin sonunda katılımcılara Vodafone Red Academy sertikası verildi.
Anadolu Markaları Adana toplantısı; Özak GYO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Alp’in moderatörlüğünde; Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, SASA Polyester San A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker, Kilikya Şalgam İçecek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Nas, Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ile Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Oğuz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum’un katılımlarıyla düzenlenen “Adana’ya Yön Verenler” paneli ile devam etti.
“Geleceğe hazır Adana Türkiye’yi de liderliğe taşıyacak”
Dünya ekonomisinin önemli bir gerçeği olan dijitalleşmenin, KOBİ’ler için son derece hayati öneme sahip olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin:
“Bugün artık KOBİ’lerin rekabet ettiği şirketler yan komşuları ya da aynı ilde bulunan komşuları değil. Artık dünyanın herhangi bir ülkesinde küçük bir şirketle bile rekabet etmek zorundalar. Müşterilerine 3 gün değil 3 saat içerisinde dönmek zorundalar. Dolayısıyla günler saatler değil, dakikalar bile bir işi kazanmamıza ya da kaybetmemize sebep olabiliyor. Bu nedenle sunduğumuz dijital çözümler, KOBİ’ler için hayati önemde fırsatlar sağlıyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin Dijitalleşme Endeksi’ni %48'den %53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük; Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi’ni %75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Yarına Hazırım Platformu’nda Adanalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Adana’da toplam 320 şirkete ulaştık ve çok önemli veriler elde ettik. Adana’daki şirketlerin Dijitalleşme Endeksi’ni %46 olarak hesapladık. Adana’da hep beraber büyütebileceğimiz, ilimizin farkını ortaya koyabileceğimiz bir potansiyel var. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında “Gelecek heyecan verici” diyoruz. Teknoloji her gün daha çok sunduğu olanaklarla, işletmeleri de bu heyecanın parçası, önemli bir aktörü haline getiriyor. “Yarına hazır” bir işletme, geleceğe hazır bir Adana’yı da omuzlayacak, Akdeniz bölgesini bir cazibe merkezi haline getirecek ve nihayetinde ülkemizi heyecan verici bu gelecekte bölgesinin lider ülkesi olarak taçlandıracak” dedi.
Fibabanka Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal, şunları söyledi:
“Dijitalleşme, ekonominin her alanında olduğu gibi, global finans sektörünün de odak noktasıdır. 2012 yılında Fintech firmalarına melek yatırımcılar vasıtası ile kullandırılan kredilerin 569 milyon ABD Doları'ndan, 5,1 milyar ABD Doları'na çıkışı ve trendin son üç yılda ivme kazanmış olması bunun en önemli göstergesidir. Şirketlerin büyümesi parasal ve beşeri sermayeye bağlıdır. Türkiye'nin büyüme dinamiklerindeki artışta da, ayni şekilde beşeri sermaye ve dijitalleşme oldukça önemlidir. Dünya ile rekabette Türk finans sektörünün iş yapma modellerini yenilemesi ve maliyet kontrollerini teknoloji ve sinerjiyi göz önüne alarak yeniden yapılandırması, önümüzdeki günlerin ağırlık verilecek konusu olarak ön plana çıkmaktadır. Fibabanka da bu konuda önemli bir değişimin içinde olup, stratejisini ve iş modellerini buna göre kurgulamak üzere adım atmaktadır."
“Anadolu'nun Yükselen Yıldızları ödüllendirilecek”
Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması ile İstanbul dışındaki illerde marka bilincini yerleştirmek, "marka olma" konusunu öne çıkarmak amaçlanıyor. Bu illerdeki markalaşma stratejilerini, marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerinin bir araya getirilip ödüllendirileceği yarışmanın başvuruları 30 Kasım 2017 tarihine kadar www.anadolumarkalari.com adresinden online olarak yapılabiliyor. Yapılacak değerlendirme sonucunda, Aralık ayında İstanbul'da düzenlenecek finalde "Anadolu'nun Yükselen Yıldızları" ödüllendirilecek.
Vodafone Türkiye hakkında
Gelirler bakımından dünyanın en büyük uluslararası mobil iletişim şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu’nun bünyesinde yer alan Vodafone Türkiye, 30 Haziran 2017 itibariyle hizmet sunduğu 22,8 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketidir. Türkiye’nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından olan Vodafone Türkiye’nin bugüne kadar toplam yatırımları 20 milyar TL’ye ulaşmıştır. 2010’da Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2011’de de Türkiye’nin en büyük alternatif telekom operatörlerinden Koç.net’i bünyesine dâhil etmiştir. Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonu doğrultusunda bireylere ve kurumlara mobil ses, sabit ses, mobil internet, ADSL ve fiber hizmetleri sunan Vodafone Türkiye, yaklaşık 3.300’ü aşkın çalışan kadrosu, 1.200’ü aşkın perakende mağazası ve ekosisteminde bulunan 43.000 paydaşı ile faaliyet göstermektedir.