Tekrar yürüyebilmesi için gerekli para bulunamadı!

Antalya’da doğuştan kalça çıkığı olan 13 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Hakan Erdal’ın yeniden yürüyebilmesi ve okuluna dönebilmesi için gerekli olan 15 bin lira bulunamadı.

Tekrar yürüyebilmesi için gerekli para bulunamadı!
banner98
 İzmir’de kredi kartı ile ameliyat ettiilen Hakan Erdal, kontrole de emanet alınan otomobille götürüldü.

Antalya’da yaşayan 37 yaşındaki Erhan Erdal’ın 13 yaşındaki oğlu Hakan Erdal’a 3 günlükken doğuştan 'omuriliğin kese şeklinde dışa doğru çıkması' olarak bilinen 'meningomyelosel' hastalığı teşhisi konuldu. Bu hastalığın tedavisini yaptıran Erdal ailesinin mutluluğu uzun sürmedi ve çocuklarına kalça çıkığı teşhisi konuldu. Sağ ayağı yüzde 50 kusurlu ve ayak bileğinde dönüklük bulunan Hakan Erdal için zorlu bir süreç başladı. 7 yıl önce bir operasyonla Hakan'ın ayak bileği doğrultuldu. 4 yaşına kadar sürünen Hakan Erdal, üst üste geçirdiği operasyonların ardından ayağını sürüyerek de olsa yürümeye başladı. Ailesinin kucağında bazen de servisle okula giden Hakan Erdal, 6'ncı sınıfa kadar okuluna devam etti. Yürümesi için geçirmesi gereken ameliyatlardan birini olunca okulundan 6 ay ayrı kaldı. Şu an sağ ayağından karnına kadar alçılı şekilde yatağında yatan Hakan Erdal’ın sağlıklı şekilde yürüyebilmesi için 15 bin liraya ihtiyacı var.

ARABA BAGAJINDA İZMİR'E GİTTİ
13 yıldır tüm birikimlerini çocukları için harcayan aile ise, Hakan Erdal’ı ameliyat ettirdikleri hastaneye emanet aldıkları arabayla götürdü. Ailesinin kollarında düz bir şekilde evden çıkarılan Hakan Erdal, arka koltukları yatırılan araca itina ile konuldu. Erhan Erdal, Hakan’ın doğduğundan bu yana hastanelerde olduğunu belirterek, 3 günlükken çocuğuna 'meningomyelosel' teşhisinin konulduğunu söyledi. Bu hastalığı yendikten sonra oğlunda kalça çıkığı tespit edildiğini anlatan baba Erdal, üniversite hastaneleri kalça çıkığını tedavi edemeyeceklerini, başvurdukları bütün hastanelerden olumsuz cevap aldıklarını söyledi.
Oğlunun İzmir’de özel bir hastanede operasyon geçirdiğini ifade eden baba Erhan Erdal, "Oğlum önce bileğinden ardından kalça çıkığından bir ameliyat oldu. 3 ay önceki ameliyatın ardından yatağında yatması gerekiyordu. Oğlunun yürüyebilmesi için iki ameliyat daha geçirmesi gerekiyor. İki ameliyatı yaptırabilirsek oğlum daha sağlıklı bir hayat sürebilecek" diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI YAPTI
13 yıl boyunca oğluna neyi var neyi yok harcadığını dile getiren Erhan Erdal, "İki ameliyat için yaklaşık 15 bin liralık bir masrafımızı var. SSK’dan hiçbir fayda görmedim. Devletimizden de bu çocukla ilgili hiçbir yardım beklemiyorum. Sadece hayırseverlerden rica ediyorum. Okula gitme, yürüme, top oynama hayalleri var" ifadelerini kullandı.
Çok zorlu bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Erdal, "Oğlumun sağlığına kavuşması için müracaat yaptığım yerlerden hiçbir sonuç alamadım. İl Sağlık Müdürlüğünden bir sonuç alamadım. Ambulans talebinde bulundum. Bana böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler. Şu an çocuğumu tedavisinin yapıldığı İzmir’e götürmek için araba bagajına yatırdım" dedi.

"BABA OLARAK ÇOK ÜZÜCÜ BİR AN"
Maddi imkanı bulunmayan baba, "Hakan, tehlikeli ve riskli bir ameliyat geçirdi. Sarsılmaması gerekiyor. Çocuğumun sağlığı için her şeyi yapıyorum. İki tane uzatma ameliyatımız kaldı. Yaklaşık 15 bin liraya ihtiyacımız var. Özel ambulans bin 500 lira. İl Sağlık Müdürlüğüne gittim ama sonuç alamadım. Maalesef üzücü bir an. Oğlumun sağlığına kavuşması için bu yapmam gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Arabaya konulan Hakan Erdal ise, "Bagajda gidiyorum, çok tehlikeli. Benim sarsılmamam gerekiyor. Yollar çok bozuk. Araba sarsıldığı zaman canım yanıyor ama ambulans vermediler” dedi. Tekrar yürümek istediğini belirten Hakan Erdal, okuluna dönmenin ve futbol oynamanın hayalini kurduğunu söyledi.

"MEVZUATTA YOK"
Ambulans verilmediği iddialarıyla ilgili açıklama yapan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, böyle bir uygulamanın mevzuatta bulunmadığını belirterek, "Nakil hastaların kamu hastanelerinden şehir dışındaki hastanelere sevkinde isteğe bağlı nakil ile ilgili uygulama mevzuatta yok" açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0