Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde belediye başkan yardımcısının Türk kökenli Derya Taşkın olduğunu söyleyen Çınar, "Aynı zamanda Türk kökenli birçok ABD vatandaşı da Kongre'de kongre üyelerinin yanında görev yapıyor. Washington DC'ye gelmeden önce yerel yönetimlerde görev almak büyük önem taşıyor. Kongre üyeleri ve senatörler arasında da Türkiye kökenli isimler görmeyi umuyoruz. Bu durum Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da gelişmesinde büyük rol oynayacaktır" dedi.
Türk-Amerikan topluluğundan yerel seçimlere katılacak 7 isim şöyle sıralanıyor:
Kemal Bozkurt:
Massachusetts eyaletine bağlı Lawrence şehrinin halk kütüphanesinde yardımcı direktör olarak görev yapan Bozkurt, dört kez Massachusetts Demokratik Partisi eyalet delegesi olarak seçildi.
Avukat olan Maklansky, Louisiana eyaletine bağlı New Orleans'ın şehir konseyi için demokrat adaylar arasında yer alıyor.
Tayfun Selen:
New Jersey'in Chatham şehrinde yaşayan Mimar Tayfun Selen, şehir komitesinde görev yapması beklenen Cumhuriyetçi adaylar arasında bulunuyor.
Ben Bartlett:
Türk-Amerikan Yelda Bartlett ile evli olan ve halen Berkeley Şehir Kongresi üyeleri arasında bulunan Ben Bartlett, Kaliforniya Eyalet Kongresi'nin adaylarından biri.
Hacıbey Çatalbaşoğlu:
Yale University'de eğitim görmekte olan 19 yaşındaki Çatalbaşoğlu, Connecticut'ın New Haven şehri için yerel yönetime talip bağımsız aday.
Jay Karahan:
14 yıl boyunca Houston şehrinde hakim olarak görev yapan Karahan, Cumhuriyetçi adaylar arasında.
Lauren Arıkan:
Türk-Amerikan Yusuf Arıkan'ın eşi olan Lauren Arıkan, Maryland eyaletinin yönetiminde söz alacak Cumhuriyetçi adaylar arasında bulunuyor.
Turkish Heritage Organization hakkında:
Merkezi Washington DC'de bulunan Turkish Heritage Organization (THO), tamamen bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 2015 yılında kurulan THO, Türk – Amerikan ilişkilerini kapsamlı bir diyalog çerçevesinde, başta Washington olmak üzere Amerikan kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflemektedir. Güvenlik, enerji, eğitim, ekonomi, insani yardım ve teknoloji gibi ABD-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip altı konu başlığında düzenlediği etkinlikler, yaptığı araştırmalar ve yayınlar ile önemli bir platform oluşturmaktadır. Danışma Kurulu'nun yetkin ve dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluştuğu THO, tüm faaliyetlerini açık iletişimin esas alındığı bir çerçevede yürütmeye özen göstermektedir. Böylece Türkiye hakkında doğru bilgi ve içerik üretilirken, çıkarılan kasıtlı veya yanlış bilgiler de temizlenmekte, ABD kamuoyu ve medyasındaki dezenformasyonun önüne geçilmektedir.