Protez bacakla kağıt topluyor

Adana'da kemik çürümesi hastalığı nedeniyle bir ayağı protez olan, diğeri ise eğri olan Hasan Sinem, her gün 20 kilometre gezerek atık kağıt toplayıp ekmek parasını kazanıyor.

Protez bacakla kağıt topluyor
banner98
 35 yıl önce Adıyaman'dan göç ederek Adana'ya yerleşen ve seyyar satıcılık yaparak geçimini sürdüren Ali Sinem burada evlendi. Bu evlilikten ise 8 çocuğu dünyaya geldi. Çocuklarından Hasan Sinem'in (30) bir süre sonra kemik çürümesi rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Hastaneye götürülüp tedavi ettiren Hasan Sinem'in diz kapağı çürüdüğü için sağ bacağı diz kapağının altından kesilmek zorunda kaldı. Sinem'e protez bacak takıldı. Kemik çürümesi bir türlü önlenemediği için Hasan Sinem'in sol bacağında da kemik çürümesine dayalı eğrilik meydana geldi.

Sinem, bir ayağı protez, diğer ayağı eğri halde hayatını sürdürmeye devam etti. Hayatı sürekli hastanelerde geçen ve ilkokulu bitirebilen Hasan Sinem'in hayali okuyup öğretmen olabilmekti ama hastalık buna izin vermedi. Sinem, ailesine yük olmamak için protez bacağıyla çalışmaya karar verdi. Hasan Sinem, atık kağıt ve plastik toplayarak günde 15-20 lira kazanıp ekmek parasını çıkarmaya başladı. Bey Mahallesi'nde oturan Hasan Sinem, sabahleyin erken saatlerde elinde torbası ile çıkıp kilometrelerce yürüyerek çöp kutularından atık kağıt ve plastik topluyor. Bir bacağı protez olmasına, bir bacağı da eğri olmasına rağmen Sinem sırtında torbasıyla sokak sokak ekmek parası için geziyor.

"ELLERİ AYAKLARI SAĞLAM AMA DİLENENLER VAR"
Harçlığını çıkarmak için çalıştığını belirten Hasan Sinem, "Bir günde 15-20 lira kazanıyorum, değişiyor ne çıkarsa artık. Ayağım sakat ama önemli değil, önemli olan azimdir, çalışabilmektir. İki ayağımda doğuştan engelli. Sağ ayağımda protez var. Sol ayağım sağlam ama onda da düzlemesine basamıyorum. Kemik çürümesi var. Kemik çürümesi nedeniyle diz kapağı yok bende" dedi.

Sağlam insanların 'işsizim' diye ağladığını ifade eden Sinem, "Ağlamak boşa. Çalışsın insanlar daha iyi, kimseye ağız eğmeden çalışmak daha güzel. Gidip ondan 1 lira istemek, bundan 1 lira istemek daha kötü. Bekarım, 30 yaşındayım. Her gün Bey Mahallesi'nden çıkıyorum, günde ortalama 15-20 kilometre yürüyorum. Yürümekte iyi oluyor. Protezi devletimiz sayesinde aldım. Devletimiz sağolsun. Dilenenler var, ellerin ayakların sağlam çalış dediğin zaman kızıyorlar. Belki onlara daha kolay geliyordur kolay yönden para kazanmak" diye konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0