Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Yeni Medya Konferansı’nda kriptopara konuşuldu.

Kadir Has Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Yeni Medya Konferansı, 18 Nisan Çarşamba günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapıldı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Şebnem Ahi, Gazeteci-Yazar Erkan Öz, Coin-turk.com Genel Yayın Yönetmeni Levent Kurt, 41-29 Grey Ajans Başkanı Alemşah Öztürk, KritoPara Girişimcisi ve Yatırımcısı Oğuz Serdar Yeni Medya-Kriptopara Genel Dönüşümü ve Sektörel Değişimler konularında sunumlar yaptılar.

Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Yeni Medya Konferansı’nda kriptopara konuşuldu.
banner98
 Açılış konuşmasını yapan, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Çiğdem Bozdağ, kriptopara ile yeni medyanın çok ilgili gibi görünmediğini ancak birbirleriyle çok iç içe kavramlar olduğunu dile getirerek "Kişiler arasındaki iletişimin merkezi kurumlardan bağımsız olarak işleyebilmesi, anonim bir şekilde değiş tokuş sağlayabilmek, bütün bunlar başından bu yana internetin içinde olan ve kriptoparayı besleyen özellikler. Kriptopara artıları ve eksileriyle beraber geliyor ve finans dışında alanları da etkiliyor" dedi.

"KRİPTOPARA İLE DEVLETLER KENDİ BANKACILIK SİSTEMLERİNİ OLUŞTURABİLİR"

Kriptopara denince herkesin aklına doğal olarak Bitcoin geldiğini söyleyen Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat ise, "Bitcoin üzerinden spekülasyonlar yapılıyor ama kriptopara kavramının kendisine bakarsak burada bambaşka şeyler var. Kurumların, devletlerin bu kripto modelini alıp kendi kriptoparalarını yaratması kendi bankacılık sistemleri, merkez bankaları para politikaları ile birleştirmesi bunun üzerinden aslında dünyanın hem finans alanında hem devlet yönetimi, vergi toplama alanında bambaşka yerlere gitmesi var. Bütün bunların hepsinin dağıtım, yönetim, tüketim, paylaşım alanı da işte bu yeni medya. Burada yeni medyadan kasıt radyo, televizyon ve gazetelerin internetten yayın yapması değil tam tersine bireyin eline bir cep telefonu aldığı andan itibaren, anlattığı, paylaştığı yaşamın kurumlara, toplumlara sirayet etmesi. Arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik de aslında buranın bir yaşam alanına dönüşmesi. Kriptopara da ister devlet tarafından ister Bitcoin olsun bütün bunların arasındaki para alışverişinin, ticaretin ve bilgi değiş-tokuşunun başlıca alanlarından bir tanesi. Kriptoparalar, Yeni Medya alanıyla birleşince 2008’den bu yana 800 milyar dolara ulaşan bir piyasa haline geldi " diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0