KADIN PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATMA BENAL YAZGAN: "ERKEK EGEMENŞ SİYASETE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK İSTİYORUZ"

KADIN PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATMA BENAL YAZGAN: "ERKEK EGEMENŞ SİYASETE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK İSTİYORUZ"
banner98

Kadın Partisi Genel Başkanı Fatma Benal Yazgan, Türkiye’de uzun yıllardır süregelen erkek egemen siyaseti eleştirerek, Kadın Partisi’nin bu düzene karşı bir alternatif olduğunu vurguladı. Yazgan, partisinin kuruluş amacını "değişim" olarak tanımlayarak, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

"ERKEK EGEMEN VE RANT SİYASETİNE SON VERMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Fatma Benal Yazgan, yaptığı açıklamada, "Türkiye’de yapılan siyasetin yıllardır aynı hatalar üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Kadın Partisi, bu hataları fark ederek yeni bir soluk getirmek için kuruldu. Biz, kızgınlık ya da kırgınlıkla değil, geleceğe dair bir vizyonla yola çıkan bir partiyiz. Hiçbir siyasi partinin içinden çıkmadık. Diğer partilerden farklı bir çizgide ilerliyoruz. Amacımız, kadınların siyasette hak ettikleri yeri almasını sağlamak ve Türkiye’ye yeni bir yön vermektir" dedi.

"KADINLAR YÖNETİMLERDE ve SEÇİMLE GELİNEN HER YERDE YER ALMALI"

Kadın Partisi’nin temel hedeflerinden birinin kadınların yönetim kademelerinde daha fazla yer almasını sağlamak olduğunu belirten Yazgan, Türkiye’nin uzun yıllardır erkek egemen bir yönetim anlayışıyla idare edildiğini dile getirdi. "Kadınlar, ülkenin kaderinde söz sahibi olamıyor. Valilerimizden bakanlarımıza kadar yönetim kademelerinin büyük kısmı erkeklerden oluşuyor. Bu, ülkenin yarısının sesi duyulmuyor demektir. Kadınların bakış açısı, bu ülkenin yönetiminde yer almalı. Çünkü kadınlar, toplumun her alanında söz sahibi olmalıdır" diye konuştu.

"KADIN BAKIŞ AÇISI YOK SAYILIYOR"

Yazgan, Türkiye’de kadınların hak ettikleri temsilin çok gerisinde kaldığını belirtti ve şu sözlerle devam etti: "Kadınların bakış açısı, Türkiye’nin hiçbir yönetim kademesine tam anlamıyla yansımıyor. Kamu görevlerinde, yerel yönetimlerde kadınlar hep geri planda. Biz Kadın Partisi olarak bunun değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların siyasette daha aktif yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliği için bir zorunluluktur."

"ERKEK EGEMEN SİYASETİN DEVRİ BİTTİ"

Türkiye'de siyasetin erkek egemen yapısından kurtulması gerektiğini vurgulayan Yazgan, "Siyaset sadece erkeklerin tekelinde olamaz. Demokrasi, kadın ve erkeğin eşit temsili ile mümkündür. Kadın Partisi, bu eşitliği sağlamak için var. Biz, kadınları sadece seçim dönemlerinde oy deposu olarak gören zihniyete karşıyız. Kadınların siyaset masasında hak ettikleri yere oturması için mücadele ediyoruz" dedi.

"KADINLAR YENİ SİSTEMİ İNŞA EDECEK"

Kadın Partisi Genel Başkanı Yazgan, son 20-30 yıldır Türkiye'de yapılan siyasetin toplumun gerçek ihtiyaçlarını göz ardı ettiğini ifade ederek, "Siyaset, topluma hizmet etmekten uzaklaşmış, rant üzerine kurulmuş bir sistem haline gelmiş durumda. Bu sistemin değiştirilmesi gerekiyor. Kadın Partisi, Türkiye’de yeni bir düzeni inşa etmek için var. Biz, kadınların eşit haklara sahip olduğu, karar mekanizmalarında etkin rol oynadığı bir Türkiye hayal ediyoruz" dedi.

"KADIN PARTİSİ KÖKLÜ BİR DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ"

Fatma Benal Yazgan, kadınların siyasette söz sahibi olmadan demokrasinin tam anlamıyla yaşanamayacağını belirtti. "Kadın Partisi olarak, kadın-erkek eşitliğini her alanda sağlayacak köklü bir değişimin öncüsüyüz. Bu değişim yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde de büyük bir gerekliliktir. Kadınların toplumsal hayatta ve siyasette aktif rol alması, Türkiye'nin daha adil ve güçlü bir geleceğe ilerlemesi için şarttır" ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİMİN ANAHTARI: KADINLAR"

Yazgan, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi: "Kadın Partisi olarak, Türkiye’nin siyasetine yeni bir soluk getirmeye kararlıyız. Bizim hedefimiz, kadınları siyasetin merkezine koyarak gerçek bir demokrasi inşa etmek. Türkiye’nin kaderinde, kadınların daha fazla söz sahibi olacağı günler için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024, 12:01

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0