Topbaş, konuşmasında 2005 yılında 600 bin laleyle başladıkları festivale bu yol 30 milyon laleyle devam ettiklerini belirterek, “Nereden nereye geldik. Bu 30 milyonun tamamı yerli, dışarıdan yok. Birileri ithal ediyoruz zannediyorlar. Lale aynı zamanda aş, iş oldu, istihdam oldu, ekonomi oldu. 5 milyonu İstanbul’da üretildi ve burada önemli bir sistem oluşturdu” ifadelerini kullandı.
“BİN METREKARELİK LALE HALISI SULTANAHMET MEYDANI’NDA”
Sultanahmet Meydanı’nda bin metrekarelik alanda Dünya Rekorlar Kitabı’na girebilecek büyüklükte laleden halı sergileyeceklerini belirten Topbaş, “Önümüzdeki Cumartesi günü saat 11.00’de Sultanahmet Meydanı’nda bin metrekarelik bir laleden halı deseni, saksılardan, çiçeklerden, lalelerden halı deseni, 545 bin lale. Dünya rekorlar kitabına girecek ölçekte bir halı sergileyeceğiz. Önümüzdeki hafta Cumartesi günü açılışını yapacağız ve dünya lalelerin merkezi İstanbul’da en büyük lale desenli halıyı canlı olarak görecek" dedi.
Lale soğanı yetiştirmek için Çobançeşme’deki fidanlığı istediklerini kaydeden Topbaş, “Henüz daha bize geçmedi, bir geçse orada mezat salonu kurmak istiyoruz. Laleleri uçaklarla göndermek üzere dışarıya satmak için. Avrupa piyasasına 15 gün önce laleyi sokabilecek bir gücümüz var. Bunu kullanmak lazım. Ama maalesef orada bazı bürokratik şeylerle gecikti. Bu heyecanımızı orada yansıtmak istiyorum" şeklinde konuştu.
VATANDAŞLAR, LALELERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ
Başkan Topbaş, konuşmasının ardından düğün fotoğrafı çektirmek için Emirgan Korusu’na gelen bir çift ve sünnet kıyafetli bir çocukla birlikte festivalin açılış pastasını kesti. Başkan Topbaş, elini öptürdğü küçük çocuğa harçlık vermeyi de ihmal etmedi.
Topbaş, Pasta kesiminin ardından cam lalelerden oluşan bir heykelin açılışını yaptı. Dört bir yanının lalelerle donatıldığı Emirgan Korusu’na gelen vatandaşlar ise bol bol fotoğraf çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 15:06