İnegöl sofrası , Donjı vakuf'ta

İnegöl’de düzenlediği iftar programlarının yanı sıra yurtdışında 6 farklı ülkede sıra ile iftar yemeği düzenleyen İnegöl Belediyesi, 4. iftar organizasyonunu Bosna Hersek Donji Vakuf’ta gerçekleştirdi.

İnegöl sofrası , Donjı vakuf'ta
banner98
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş önderliğinde gerçekleşen programa İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve sponsorların katıldığı 14 kişilik grup, Bosna Hersek’i ziyaret eden İnegöl heyeti 2 günlük gezi süresince ilçedeki tarihi yerleri de gezdi.
İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan erzak paketlerinden 3 tanesini bizzat aileleri ziyaret ederek teslim eden heyet, Donji Vakuf’ta toplamda 200 adet erzak paketi dağıtımı yaptı. Donji Vakuf’ta düzenlenen 400 kişilik iftar sofrasına İnegöl heyetine Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic’te eşlik etti. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Allah'a şükürler olsun ki 3. kez Bosnalı kardeşlerimizle aynı sofraya oturup, bir lokmayı paylaşmayı bizlere nasip etti. Donji Vakuf bizim kardeş şehrimiz. Fakat sizler bizim için sadece kardeş şehir değil, aynı zamanda Evlad-ı Fatiha’n olduğunuz için kıymetlisiniz. Bizler yıl içerisinde çeşitli sebeplerle bir araya geliyoruz. İftar programlarımız, festivalimiz, Ayvaz Dede Şenlikleri bunlardan bir kaçı. Rabbim beraber olma sebeplerimizi arttırsın, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun inşallah” dedi.
İftar yemeğinin ardından İnegöllü heyet sahur yemeğini de Donji Vakuf müftüsü, Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic ve şehir yöneticileriyle birlikte yedi.
İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Umuteli Merkezinden her ay düzenli olarak yardım alan aileler için 3 farklı iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeklerinde 540 kişiye iftar verdi.
Umuteli Sosyal Yardım Merkezi gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı ve kısa zaman önce hizmet vermeye başlayan evde bakım hizmetleri gibi birçok alanda sosyal yardım etkinliğini sürdürmeye devam ediyor.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0