“Hepimizi Allah yarattı. Hepimiz insanız. Allah bizleri böyle yarattı, neden sahip çıkmıyorlar ki? Cumhurbaşkanımız, devletimiz herkese Suriyelilere sahip çıktı, onlar neden sahip çıkmıyor? Neden savaş oluyor. Ben bir anne olarak bütün dünya liderlerine sesleniyorum. Dili, dini, ırkı, milleti önemli değil biz onu(Umut) insan olduğu için seviyoruz. İnsan olduğu için bakıyoruz. Onlara da sesleniyorum ne olursunuz sahip çıkın. Yani Hıristiyan, Ermeni, Yahudi hiç önemli değil sadece insan olduğu için onlara sahip çıkın. Savaşlar dursun, insanlar ölmesin analar ağlamasın. Ben Umut’a bakma konusunda asla bir endişe hissetmedim. Ben Allah için çıktım bu yola ben onu evlatlarımdan ayırmadım” dedi.
BODRUM’DA KIYIYA VURAN SURİYELİ ÇOCUK
Suriye’den kaçak yollarla Avrupa’ya geçmek isterken botun batması sonucu boğularak cesedi kıyıya vuran küçük çocuktan çok etkilendiğini belirten Gülsüm Anne, “O çocukları görünce çok etkilendim. Bunu sadece analar bilir. Evlat büyütmek o kadar zor ki. Onların suçu ne savaştan kaçıyorlar. Artık televizyon seyredemiyorum. Bizim sahip çıktığımız gibi onlarda sahip çıksın” diye konuştu.
UMUT’UN HİKAYESİ
Geçirdiği trafik kazasının ardından yatağa bağımlı yaşayan ve üzerinden kimlik çıkmadığı için adını gönüllü annesi Gülsüm kabadayı’nın ’Umut’ koyduğu 23 yaşındaki gencin bugüne kadar hiçbir yakını ya da akrabası çıkmadı. Kaza, 2008 yılının Ağustos ayında Antalya’nın Aksu ilçesinde meydana geldi. Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan ’kimliksiz’ gence aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Hastanede ’Umut’ ismi verilen ve zamanın Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yardımıyla kimlik çıkarılarak ’Mustafa Öz’ ismi konulan gencin bugüne kadar hiçbir yakını ya da akrabası çıkmadı. ’Umut’un o günlerde Özbekistan’da kaybolan Alexander Kitaev olabileceği ihtimali üzerine polis çalışma başlatmış ancak bir sonuç alınamamıştı.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 20:01