MEB’in Hayat Boyu Öğrenme Eylem Planı kapsamında gerçekleşen projenin birincil amacı; eski hükümlüler öncelikli olmak üzere tüm yetişkinlerin temel becerilerini geliştirmek ve etkin bireyler olarak yaşamlarına devam etmeleri konusunda farkındalık oluşturmak.
Proje faaliyetleri arasında; Halk Eğitim Merkezleri’nde görev yapan eğitimcilerin 21. yüzyılın temel becerileri olarak tanımlanan dijital okuryazarlık, sayısal okuryazarlık, düşünsel beceriler, iletişim becerileri ve sosyal beceriler gibi konularda gelişimi de amaçlanıyor. ÖRAV, projede üstlendiği sorumluluk kapsamında; eğitim programları ile eğitimcilerde; kendini tanıma, takım olma, işbirliğine dayalı problem çözme,öğrenmeyi öğrenme, öğretmenlik becerilerinin kazanımı ve geliştirilmesi başlıklarında farkındalık yaratmayı ve bu becerileri yetişkinlere nasıl kazandırabilecekleri konusunda yol göstermeyi hedefliyor.
Eğitimler sonrasında, Halk Eğitim Merkezleri’nde istihdam edilecek veya eğitim alacak yetişkinlere verilecek eğitimlerin veriminin artırılması hedefleniyor.
Kasım 2017’den beri devam eden “Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi” projesinde, ÖRAV’ın üstlendiği eğitimler 21 Şubat-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında; Eskişehir, Bursa, Hatay, Manisa, Mardin, Ordu, Malatya’daki Halk Eğitimi Merkezleri’ni kapsayacak. Eğitimlerin ilk etabı 21-22 Şubat’ta Eskişehir’de gerçekleşti.
Öğretmen Akademisi Vakfı
Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 230 eğitimciden oluşan ekibi ile, 81 ilde 160.000’den fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:31