Barajlardan harcanan içme suyuna bakıldığında ise 2012 yılında 14 milyon 500 bin metreküp, 2013 yılında 14 milyon 500 bin metreküp, 2016 yılında 14 milyon 600 bin metreküp su tüketildiğine dikkat çeken Arslan, “Yani tasarruf dedikçe tüketim artmış gibi bir görüntü var. Bu nedenle özelikle ve özellikle biz Devlet Su İşleri olarak tabii ki B planımız var, belediye ile sürekli istişare halindeyiz, kuyularımızla ilgili tedbirlerimiz var ama su üretilebilen bir şey değil, eğer yeterli su alamazsak şuanda barajlarımız da bizim 50-55 günlük suyumuz var. Eğer hiç yağış düşmez ise ancak Mart, Nisan ayları yoğun barajların su aldığı dönemler. Tedbir olarak Koçhisar Barajı’ndan Çorum’a içme suyu isale hattından hızlandırılması yönünde çalışmalarımız var.
Yeni hayat deverasyonları feshedilmişti. Bölge müdürümüz konuyu genel müdürümüze iletti bakan beye de ulaşılacak eğer uygun görürlerse davetiye usulüyle de olsa en hızlı şekilde bu inşaat ihalesi gerçekleştirilecek. Ancak, alabileceğiniz her türlü tedbir tasarrufun yanında bence önemsiz kalıyor. En büyük tedbir, tasarruf. Yani eğer biz tasarruf yaparsak bir sende 2-3 tane gölet kapasitesi kadar suyu kazanma şansımız var. Özellikle araç yıkama konusunda inanılmaz derece de bir tüketim söz konusu, görüyoruz çeşme başlarında araçlar yıkanıyor. Evlerimizde özellikle hanımefendilerin yapacağı tasarruflarla inanıyoruz ki ciddi anlam da bir tedbir alınacak” dedi.
Toplantıda su konusunda eylem planı bulunup bulunmadığı sorulan Vali Ahmet Kara ise, “İçme suyu konusunda şu anda eylem planı yok. Aslında benim Valilik olarak elimde bir proje ve faaliyet öneri dosyam var. Hayali şeyler söylemeyeyim. Su konusunda bir eylem planı geliştirelim. Su fakiri bir ülkeyiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 11:10