Sanayiden tıp sektörüne kadar birçok alanda hayatı kolaylaştıran lazer teknolojisi, ağız içine kadar girdi. Özellikle diş hekiminin koltuğuna oturmaktan korkanlar için büyük önem taşıyan lazer tedavisi, kansız ve acısız tedavinin yolunu açıyor.
Ağız içerisinde yapılan tedavilerde de kullanılmaya başlanan lazer tedavisi, özellikle diş hekiminden korkanlar için kansız ve acısız bir cerrahi müdahale şansı tanıyor. Günümüzde lazerler klasik dişeti tedavilerine ek veya bir alternatif olarak kullanılıyor.
UÇUK VE AFTLAR İÇİN BİREBİR
Bazı kişilerin ağzında çok sık olarak aft ve dudaklarında da uçuk çıktığını belirten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji A.B.D Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sağlam, “Ağızda çıkan aftlar yoğun ağrılara neden olur, hastanın günlük yaşantısını etkiler. Aynı şekilde uçuklar da öyle. Özellikle de bir kez çıktığı yerden sürekli çıkar ve hastayı rahatsız eder. Bu tür hastalara da lazer uygulaması yaparak hastanın ağrısın azalttığımız gibi, yapılan çalışmalar bir daha aynı bölgede aft ya da uçuk çıkmadığını gösterdi.” şekline konuştu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sağlam, klasik tedavide kullanılan el aletleri, dişin kök yüzeyinden diştaşlarını, bakterileri ve bakterilere ait toksinleri uzaklaştırmada ve dişlerin bazı bölgelerine ulaşmada yetersiz kalabildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Sağlam, şunları söyledi: “Hastalıklı dişeti dokusunun tam ve etkin bir biçimde kürete edilmesi klasik el aletleri ile yapılamamaktadır. Diştaşı temizliği, dişeti hastalıklarının tedavisinde ve kök yüzeyi düzleştirmesinde lazer teknolojisi kısa zamanda, daha konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. Lazerler ise hastalıklı dişeti dokusunu tam ve etkin bir biçimde kaldırabilmektedir. Böylece daha hızlı ve başarılı bir iyileşme elde edilebilmektedir.”
İYİ HUYLU TÜMÖRLERİN ÇIKARILMASINDA TAM BAŞARI
Çeşitli nedenlerle oluşan dişeti büyümeleri ile iyi huylu tümörlerin çıkarılması gibi dişeti cerrahisi işlemlerinin lazerlerle daha başarılı bir biçimde tedavi edildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sağlam, lazerle yapılan tedavilerde operasyon esnasında daha az ağrı ve daha az kanama olduğunu belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sağlam, lazer operasyonunun lokal anestezi yerine sadece yüzeysel anestezi ile de yapılabildiğini, bu durumun iğne korkusu olan hastalarda daha rahat tedavi yapılması imkânı sağlayabildiğini açıkladı. Sağlam, “Lazerlerle yapılan tedavi sonrası hastalarda daha az ağrı ve şişlik şikayeti oluşmakta ve dikişe gerek kalmadan daha hızlı iyileşme sağlanabilmektedir. Böylece operasyon sonrası hasta konforu üst seviyeye çıkmaktadır. Ayrıca dişeti operasyonlarından sonra uygulanan lazer biyostimülasyonu, operasyon sonrası gelişen ağrı, ödem ve diğer şikayetlerin azalmasını sağlamaktadır.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2013, 12:08
Dişeti Hastalarına Lazer Kolaylığı!
Sanayiden tıp sektörüne kadar birçok alanda hayatı kolaylaştıran lazer teknolojisi, ağız içine kadar girdi.
YORUM EKLE
1
Başbakan’a Tiyatro Baskınını Sordu!
2
Atık Odaları Yayılıyor!
3
İş Adamlarına Vize Müjdesi Verdi!
4
Nihayet Mezarına Kavuşacak!
5
Lefkoşa'ya Yol Atina'dan Değil Ankara'dan Gider!...
6
Fenerbahçeli Michal Kadlec'in yeni takımı Borussia...
7
Bakan Bayraktar’a BM’den teşekkür mektubu geldi
8
Havai fişekli gösteride gözaltılar oldu !
9
Mevlana Bursa’da Şeb-i Arus gecesiyle anıldı
10
Koca mı Psikopat mı?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:16
İKİNDİ
15:42
AKŞAM
18:04
YATSI
19:28
SAYFALARTüm Sayfalar