BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ!

Elazığ'da Genç Çifti projesinden aldığı 30 bin liralık hibe desteği ile sera kuran ve salatalık üretimi yapan 3 çocuk annesi Çiçek Aydın, kendi işinin patronu oldu.

BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ!
banner98
 İlk başta eşinin hayvancılık hibesi için başvurmasını istediğini dile getiren Aydın, "Hayır çiftçilik yapıyorum, bitki yetiştiriyorum, bu işi biliyor ve bu işi yapacağım" diyerek seracılığa başladığını aktardı.

Yurtbaşı Beldesi'ne bağlı Akmezra'da ikamet eden 3 çocuk annesi 33 yaşındaki Çiçek Aydın, arkadaşlarının desteği ile geçtiğimiz yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Genç Çiftçi' projesine başvurdu. Aydın'a 30 bin lira hibe desteği çıktı. Desteği alan Aydın, köydeki evinin yanına kocası Nihat Aydın'ın desteği ile 1 dönümlük sera kurup, salatalık fidelerini ekerek ürünlerini toplamaya başladı. Çiçek Aydın, şimdi kurduğu sera sayesinde hem evinin hanımı hem de işinin patronu oldu.

Eşinin hayvancılık teklifine karşı çıktı, sera kurdu

Eşiyle birlikte çiftçilik yaptığını anlatan Çiçek Aydın, "Genç Çiftçi projesine başvurumu yaptım. Aslında daha önce eşim hayvancılık üzerine başvurmama istedi. Ben de 'hayır, kendim çiftçilik yapıyorum, bitki yetiştiriyorum, bu işi biliyor ve bu işi yapacağım' dedim. Sonra gittik kaydımızı hayvancılık hibe desteğinden aldık ve seracılığa yaptırdık. Yaptırdıktan sonrada çıkacağını sanki biliyordum. Puanlama sistemi ile çıkıyordu ve benim de tutuyordu. Çok umutluydum, Elazığ’da sera ilk ve tek bana çıktı. Daha çok mutlu oldum" dedi.

Seracılığa başvurmasında arkadaş çevresinin etkili olduğunu aktaran Aydın, "Kurduktan sonra çok kişi sordu. İşi gerçekten beceriyle yaptığımı düşünüyorum. Bu konuda kendimi becerikli buluyorum. Bir işi beceremediğim zaman da o işin üstüne gidiyorum. Çalıştıktan sonra her şekilde kazanılır" diye ifade etti.

"Kapımın önünde kendi işimin olması çok gurur verici"

30 bin lira hibe desteği alarak 1 dönümlük alanda sera kurduklarını anımsatan Aydın,"İlk ekimimiz verimli olmadı ama yine de kazandık. Güzel bir meslek. Kendi kapımın önünde kendi işimin olması çok gurur verici. Güzel bir verim alırsak 60 tonu yakalarız. Eğer bitki yeterli değilse yine de 40 tona yakın verim almayı hedefliyoruz. Bundan önce de çiftçilikte olan her işi biz eşimle beraber yapıyorduk şimdi de tüm işleri eşimle yapıyoruz. Sabah 5 ‘te kalkarım eşimle giderim. Kadınlarımız bu konuda daha başarılı ve daha güçlü. Gündüz geldiğimizde eşim dinlenebiliyor ama kadının öyle bir şansı yok. Çocuk bakımı, ev temizliği gibi işleri de yapıyoruz. Bunun yanı sıra yine eşimle beraber çalışıyoruz. İstiyorum ki tüm kadınlarımız bu gayreti göstersin. Sadece ev işleri ve çocuk büyütmekle kalmasın kendi ayakları üzerinde durabilsin" diyerek düşüncelerini aktardı.

Devletin yaptığını şu anda bir anne ve babanın yapamadığına da değinen Aydın, durduk yere kimsenin böyle iş imkanı vermeyeceğini kaydetti.

"El ele verip kazancımızı ikiye katlıyoruz"

Eşiyle birlikte çiftçilikle uğraşan Nihat Aydın, "Eşim genç çiftçi projesini duydu. Ondan faydalanmak için müracaatını yaptı. Şu an serayı el ele verip kurduk. İkinci ürünümüzü ektik. Ürünü beraber topluyoruz ve hale götürüp satıyoruz. El ele verip kazancımızı ikiye katlıyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 23:49

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0