STEPTEMBER BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın ülke temsilcisi olduğu, 9 ülkede eş zamanlı gerçekleştirilen “Steptember” sosyal sorumluluk projesinin detayları 7 Ağustos Salı (bugün) günü Joint Idea’da yapılan basın toplantısında paylaşıldı. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.h.c. Dilek Sabancı, İcra Kurulu Başkanı Dr. iur. Altan Edis ve Genel Direktörü Nigar Evgin, Steptember Gönüllüleri, Cerebral Pasly Elçisi Tuğba Erbilen ile birlikte gerçekleştirilen basın toplantısında, Cerebral Palsy ve Steptember projesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

STEPTEMBER BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
banner98

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İcra Kurulu Başkanı Altan Edis; Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin, doğum öncesi, sırası veya sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan fiziksel engellilik durumudur. Cerebral Palsy’de travmaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi ve hayat boyu rehabilitasyon uygulamalarıyla önemli gelişmeler sağlanabiliyor. Steptember Sosyal Sorumluluk Projesiile, Cerebral Palsy hakkında toplumda farkındalık yaratmaya ve toplanan bağışlar ile çocuklarımıza ücretsiz hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li bulunmakta. Türkiye’de ise her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bir bebek doğuyor. Bir başka deyişleher 1.000 canlı doğumdan 4,4’ü Cerebral Palsy tanısı alıyor. Steptember’da toplanan bağışlar ile bugüne kadar 1.000’e yakın çocuğumuz hidroterapi, fizyoterapi, özel eğitim, değerlendirme ve yönlendirme desteği aldı, 100’den fazla bebek erken müdahale programına dahil edildi, 250’ye yakın aileye psikolojik danışmanlık verildi, 38 öğrenciye eğitim-öğretim desteği sağlandı, kamuoyunu Cerebral Palsy konusunda bilgilendirmek üzere 2650 adet kitap basımı gerçekleştirildi, ikisi uluslararası kongre olmak üzere toplam 6 bilimsel toplantı gerçekleştirildi. 2017 yılında Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi ile Türkiye’de 2255 gönüllü 351.118.965 adım atarak, 740.932 TL bağış toplamıştı. Bu yıl hedefimiz 1 milyon TL bağış toplayarak daha da fazla Cerebral Palsy’li çocuk ve ailesine destek olabilmek” dedi.

“Adımlarınızla Cerebral Palsy’li çocuklara umut olabilirsiniz”

“Eylül ayı boyunca sağlıklı bir yaşam için uzmanlar tarafından önerilen günde 10 bin adım atmayı ve Cerebral Palsy’li çocuklar için bağış toplamayı bir sosyal sorumluluk davranışı haline getirmeyi arzu ediyoruz” diyen Edis sözlerini “Steptember süresince hem Cerebral Palsy’li çocukların hayatlarına dokunacak hem de sağlıklı yaşamın kapılarını aralamış olacaksınız. Araştırmalara göre, bir ofis çalışanı günde ortalama 3 bin adım atıyor. Geri kalan 7 bin adımı sadece yürüyüş yaparak değil, koşarak, bisiklete binerek, yüzerek, ya da dans ederek tamamlayabilirsiniz. Steptember.org.tr web sitesinde, 40 farklı fiziksel aktiviteyi otomatik olarak adım sayısına çevirerek farklı sporları da yapabilirsiniz.” diyerek tamamladı.

Dilek Sabancı; “Daha fazla Cerebral Palsy’li çocuğa ulaşacağız”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.h.c. Dilek Sabancı, “Cerebral Palsy çok özel ilgi ve eğitim gerektiren bir durum. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek doğuyor, bu çok önemli bir rakam. Bu durumun önüne geçebilmek için erken teşhis ve müdahale çok büyük bir önem taşıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy hakkında toplumda farkındalık yaratmak için bir çok proje yürütüyor. Bununla birlikte Cerebral Palsy’li bireylere destek olabilmek ve hizmet sunabilmek için var gücüyle çalışıyor. Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan “Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi” ile Cerebral Palsy’li bireylere destek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Projenin ülkemizde daha geniş kitleler tarafından bilinerek, genişleyeceğini ve daha fazla Cerebral Palsy’li bireye ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0