İstanbul’da düzenlenen 2.Uluslararası Farklı Şiddet ve Toplumsal Algı Kongresinde “medya çalışanlarına uygulanan şiddet” tartışıldı. Kongrede konuşma yapan GBTIMES Türkiye genel müdürü akademisyen-radyo-TV Programcısı Yrd.Doç.Dr. Mchael Kuyucu, “Medyada Mobbing: Medya Endüstrisi Çalışanlarının Mobbing Algısı Üzerine Bir Araştırma” konulu araştırmasında Türkiye’de medya çalışanlarının iş yerlerinde her türlü şiddetle karşı karşıya kaldığını ve bunun medya çalışanları ile medya işletmelerinin çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi olan Yrd.Doç.Dr. Michael Kuyucu’nun medya çalışanları üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, Türkiye medyasında mobbingin ciddi boyutlara ulaştığı ortaya çıktı. Medya işletmelerinde farklı pozisyonlarda çalışan medya işçileri “medyada mobbing var” dedi.
Medyada karşılaşılan şiddet erkekler ve kadınlarda farklı biçimlerde değerlendiriliyor. Erkek medya çalışanları en çok psikolojik şiddetle karşı karşıya kaldıklarını söylerken, kadın medya çalışanları en çok cinsel tacize maruz kalıyor.
Erkek Medya Çalışanlarının Yaşadığı Şiddet Türleri:
1. Ekonomik Şiddet
2. Psikolojik Şiddet
3. Yönetici ve patronların egosantrik davranışları
4. Kısıtlanma (Performansın engellenmesi-pasifleştirme)
5. Sosyal Güvenlik Haklarının İhlali
Kadın Medya Çalışanlarının Yaşadığı Şiddet Türleri:
1. Cinsel Taciz
2. İftiraya maruz kalmak
3. Cinsel Ayrımcılık
4. Sosyal Güvenlik Hakların İhlal edilmesi
5. İstifaya Zorlanmak
İDEOLOJİK FARKLILIKLAR
Araştırmada, medya çalışanları özellikle son yıllarda medya işletmelerinin siyasi görüşlerinden dolayı kendilerine mobbing yapıldığından yakındı. Medya çalışanları içinde bayanlar, erkeklere göre daha fazla ideolojik baskı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Araştırmada medya çalışanları yaşadıkları şiddet ve mobbinge karşı fazla bir eylemde bulunmadıklarını belirtti. Erkekler daha çok arkadaşlarıyla dertleşmeyi tercih ederken, bayan medya çalışanları daha çok susmayı tercih ediyor. Erkek medya çalışanları yüzde 27.34 oranında “arkadaşlarıyla dertleşmeyi tercih ederken” , bayan medya çalışanları yüzde 23.86 oranında susmayı tercih ediyorlar.
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 14:58
Şiddet Kongresinde Medya Çalışanlarının Durumu Ele Alındı
İstanbul’da düzenlenen 2.Uluslararası Farklı Şiddet ve Toplumsal Algı Kongresinde “medya çalışanlarına uygulanan şiddet” tartışıldı. Kongrede konuşma yapan GBTIMES Türkiye genel müdürü akademisyen-radyo-TV Programcısı Yrd.Doç.Dr....
YORUM EKLE
1
6-7 Eylül Olaylarının 60. Yılında İlk Kez Anma...
2
Ahmet Davutoğlu: 3 yaşındaki Ayla'nın ölümünden...
3
Binlerce sığınmacı Almanya hayaline kavuştu
4
İki milli heyecan birden!
5
İzmir ulaşımında yeni kriz
6
Şehit polislerin meslektaşlarından yürek dağlayan...
7
İstanbul eylül ayında 39 dereceyi gördü
8
Uçakta 'canlı bomba' paylaşımı yaptı gözaltına...
9
Kanserli Çocukların Oyuncaklarını Çaldılar
10
Kombiden Çıkan Yangın Korkuttu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:18
GÜNEŞ
07:46
ÖĞLE
12:54
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:52
YATSI
19:14
SAYFALARTüm Sayfalar