ŞAMPİYON GÜREŞÇİ TAHA AKGÜL’DEN MANSUR YAVAŞ’A ZİYARET

ŞAMPİYON GÜREŞÇİ TAHA AKGÜL’DEN MANSUR YAVAŞ’A ZİYARET
banner98

Bronz madalya kazandığı 2024 Paris Olimpiyatlarında jübilesini yapan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Taha Akgül’ün şampiyonluklarıyla İstiklal Marşı’nı dünyanın çeşitli yerlerinde okutturduğunu belirten Yavaş, “Bizi devamlı gururlandırdı. Türk spor tarihine de güreş tarihine de adını altın harflerle yazdırdı” dedi.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaşarak aktif güreş kariyerini noktaladı.

Serbest Stil Güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu Taha Akgül ve ASKİ Spor Koordinatörü Abdullah Çakmar desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

YAVAŞ: “BİZİ DEVAMLI GURURLANDIRDI”

Kazandığı bronz madalya ile mindere veda eden Taha Akgül’ü tebrik eden Başkan Mansur Yavaş, Şimdiye kadar ülkemize kazandırdığı şampiyonluklarla, İstiklal Marşı'mızı sürekli olarak dünyanın çeşitli yerlerinde okuttu. Bizi devamlı gururlandırdı. Türk spor tarihine de güreş tarihine de adına altın harflerle yazdırdı. Ben Taha’ya şimdiye kadar verdiği hizmetler nedeniyle çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Taha Akgül'e kazandığı şampiyonluklar için teşekkür eden Yavaş, "Bundan sonra kendisinden beklentimiz, inşallah ASKİ Spor'da daha önce başlattığımız gençlere yönelik çalışmaları artırarak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirir. Ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracak güreşçilere sahip olacağımıza inanıyoruz. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Ülkenin Taha'ya ve yeni Tahalara ihtiyacı var. İnşallah bunu da başaracağından eminim. Ben aldığı bronz madalyadan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında da aynı başarıları sürdürmesini diliyor, gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Altın madalya hedefiyle Paris’e gittikleri için Türkiye’ye biraz üzgün döndüklerini ifade ederek, toplamda 20 sporcunun katılacağı paralimpik olimpiyatlarından altın madalya beklediklerini kaydetti.

AKGÜL’DEN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASKİ Spor Onursal Başkanı Mansur Yavaş’a olimpiyatlar sırasında Paris’e giderek verdiği destekler için teşekkür eden Taha Akgül, “Olimpiyat heyecanını bizimle beraber yaşaması, tatması bizi çok mutlu etti. Gönül isterdi ki altın madalya ile güreş kariyerimizi bitirelim. Gönlümde, kafamda sadece altın madalya vardı. Maalesef yarı final karşılaşmasında hakemler inisiyatif aldılar. Benim alacağım altın madalya ülkemizi 20 sıra birden yukarı çıkaracaktı nasip olmadı. Buruk bir şekilde mindere ayakkabıları çıkarmak nasip oldu. Artık kariyerin sonuna geldik. Bıraktığım için hem çok üzülüyorlar hem de böyle bir bitiş olduğu için çok sevinen var. Genel takdir, çok güzel bir bitiriş olduğu yönünde. Özellikle mücadelemden dolayı. Ben altın için elimden geleni yaptım. Hazırlık sürecinde dizim, omzum ağrıyordu. Artık vücudum güreşi bırakmak adına yavaş yavaş sinyalleri veriyordu. Ama ona rağmen çok mücadele ettim. Dedim ki bu son, biraz daha dayan” ifadelerini kullandı.

Akgül, bundan sonra gençlerin özellikle olimpiyatlarda başarılı olmaları için çalışacağını bildirerek, "Hem vitrin tarafında hem de altyapı tarafında başkanımızın önderliğinde inşallah hizmetlerimizi büyüteceğiz. ASKİ Spor bundan sonra olimpiyatlarda da daha çok ses getiren bir kulüp olacaktır. Ben Başkanımıza bizlere verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum" dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0