MAG ŞİRKETLER GRUBU KURUCUSU CAN ÇAVUŞOĞLU, TED ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

MAG Şirketler Grubu Kurucusu Can Çavuşoğlu TED Üniversitesi TEDUCC Career Center Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Medya, İletişim ve Yayıncılık’ başlıklı konferansının konuğu oldu. Düzenlenen konferansta öğrenciler ile bir araya gelen Çavuşoğlu, kendi girişimcilik öyküsünü paylaşarak, öğrencilere kariyer planlaması yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

MAG ŞİRKETLER GRUBU KURUCUSU CAN ÇAVUŞOĞLU, TED ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
banner98

TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta; NTV Parlamento Muhabiri Özgür Akbaş ile birlikte öğrencilerle buluşan Can Çavuşoğlu eğlenceli anlatımıyla MAG’ın kuruluş öyküsünü paylaştı. “Bir fikriniz var ise onu geliştirmek için araştırmalısınız ve hangi mesleği seçerseniz seçin tüm yeniliklere açık olmalısınız. Mükemmeli değil mümkün olanı hedefleyin” diyen Çavuşoğlu, MAG markasının sürdürülebilir teknolojik alt yapısı ile 20 yılı aşkın süredir medya sektörüne kattığı yenilikleri ve gelecek projelerini aktardı. Yazılı basının öneminin altını çizen ünlü iş adamı, “Dijital çağda yaşıyoruz, ancak yazılı basın hala etkili bir bilgi kaynağıdır. Gazetecilik, insanları bilgilendirme ve toplumsal olaylara ışık tutma görevini üstleniyor. İlk dergi 1665 yılında Fransa’da yayımlandı ve bu yazılı medyanın gelişiminde önemli bir adım oldu. Ayrıca, insanlık tarihinin en eski iletişim biçimlerinden biri olan mağara resimleri, düşüncelerin aktarımında yazılı ifadelerin kökenine işaret ediyor. Kaliteli içerik, güvenilirlik ve derinlik arayan okuyucular için yazılı medyanın yeri daima özel olacak” dedi.

Can Çavuşoğlu, stajın kariyer gelişimindeki kritik rolüne de değinerek, “Stajlar, öğrencilere teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunar. Sektördeki dinamikleri anlamak, profesyonel beceriler geliştirmek ve iş ağı oluşturmak için eşsiz bir deneyimdir. Staj yaparak hem kendi yeteneklerinizi keşfedebilir hem de iş dünyasının gerçeklerine dair önemli dersler alabilirsiniz” dedi. Çavuşoğlu, öğrencilere staj deneyimlerini değerlendirmeleri ve her fırsatı öğrenme ve büyüme aracı olarak görmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, öğrencilere yazılı medyanın değişen dinamikleri hakkında da bilgi verirken, “Hedef kitlenizi tanıyın ve onların ihtiyaçlarına yönelik içerikler üretin. Bu hem basın sektöründe hem de diğer alanlarda başarılı olmanın anahtarıdır” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda öğrenciler, Çavuşoğlu'na girişimcilik, medya ve kariyer planlamasıyla ilgili çeşitli sorular sordu. Öğrencilere ilham verici bir atmosfer sunarak, kariyer hedeflerini belirlemelerinde önemli bir etki yaratan konferans, fotoğraf çekimi ile son buldu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0