Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü

KIRKLARELİ (AA) - Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Acar, uyuşturucu madde kullanımının insanlarda fiziksel, ruhsal ve davranışsal olarak olumsuz değişiklikler ile ölümcül sonuçlara sebep olabileceğini bildirdi. Acar, Dünya Uyuşturucu...

Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü
banner98

KIRKLARELİ (AA) - Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Acar, uyuşturucu madde kullanımının insanlarda fiziksel, ruhsal ve davranışsal olarak olumsuz değişiklikler ile ölümcül sonuçlara sebep olabileceğini bildirdi.

Acar, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, uyuşturucu bağımlılığı ile topyekün mücadelenin önemli olduğunu belirtti.

Yeşilay olarak bu olumsuz sonuçların önüne geçmek için çalıştıklarını aktaran Acar, özellikle gençlerin bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmesi için pek çok faaliyet gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği hedefiyle kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM), bağımlılığı bulunan danışanlara ve yakınlarına ücretsiz hizmet verdiğine dikkati çeken Acar, mesajında şunlara yer verdi:

"YEDAM'ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan oluşan ekibi, uyuşturucunun yanı sıra; sigara, alkol ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM'a 444 79 75 numaralı Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ulaşılarak destek alınabiliyor."





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0