Çiftçilerin ürünlerini, bor ve tuz mu kurutuyor?

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yapımı sırasında Mustafakemalpaşa’nın GAP’ı olarak nitelendirilen Döllük-Güllece Sulama Projesi’yle ilgili şikâyetleri yerinde dinledi.Devecikonağı’ndan sulama kapsamındaki köylere...

Çiftçilerin ürünlerini, bor ve tuz mu kurutuyor?
banner98
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, yapımı sırasında Mustafakemalpaşa’nın GAP’ı olarak nitelendirilen Döllük-Güllece Sulama Projesi’yle ilgili şikâyetleri yerinde dinledi.
Devecikonağı’ndan sulama kapsamındaki köylere 138 kilometre boru hattı döşendiğini hatırlatan Altaca Kayışoğlu, “Projenin yapımı sırasında da çeşitli sıkıntılar olmuş. Karıştırılan boru hatları projesi var. Hatta, Döllük-Güllüce Projesi’nin içine Koşuboğazı Sulama Projesi’yle karıştırıldığı iddiaları da söz konusuydu. Projeye ilk kazma vurulduğu tarihte 2011’de devreye alınacağı belirtilmişti. Bütün bunlar geride kaldı. Çeşitli aksamalar neticesinde bugün proje bitmiş ve sulama alanlarına Devecikonağı’dan su taşınmaya başlanmış durumda. Ancak, çiftçi özlemle beklediği suyu kullanmaktan çekinir hale gelmiş” dedi.
138 kilometrelik boru hattından verimli tarım arazilerine akan suyun bor ve tuz yüklü olduğuna dair iddialar olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Proje önemli. Suladığı topraklar 4 bin 800 dönüm. Çiftçi, 50 yıla yakındır beklediği suya kavuşmuş olmaktan memnunken, şimdi kaygılı. Mahsulde kuruma olduğunu dile getiriyorlar. Gayri resmi yollardan kendilerine ulaşan bilgilerde suyun bor ve tuz taşıdığını, bunun da mahsulde kurumaya yol açtığını belirtiyorlar. Döllük-Güllüce Sulama Projesi’nden aldıkları suyun çıkış noktasındaki kireçlenmeye dikkat çeken çiftçiler, suyun bu şekilde üç yıl kullanılması halinde toprağı kurutacağından endişe ediyorlar. Bu endişelerini Ziraat Odası’na da bildirmişler” diye konuştu.
CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Vahit Girgin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Projenin önemi ortada. Büyük bir alanı suluyor. Önemli bir yatırım ancak çiftçinin kafasında oluşan tedirginliğin doğru olup olmadığının netleşmesi de gerekiyor. Bunun için ilgilere çağrıda bulunuyorum. Bir an önce gerekli tahlilleri yapıp, çiftçimizi doğru bir şekilde bilgilendirmeliler. Aksi halde “Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olacak’ çiftçimiz” uyarısında bulundu.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0