BEBKA KIRSAL KALKINMA STRATEJİLERİNİ BELİRLİYOR

BEBKA, kırdan kente göçü dengelemek amacıyla 12 milyon TL’lik projenin hayata geçirildiği Bilecik’te Kırsal Kalkınma Strateji Geliştirme Çalıştayı’nda paydaşları bir araya getirdi.

BEBKA KIRSAL KALKINMA STRATEJİLERİNİ BELİRLİYOR
banner98

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde düzenlenen Kırsal Kalkınma Strateji Geliştirme Çalıştayına Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koyun, kaymakamlar ve sektör paydaşları katıldı.

DURAK: BÖLGEYE 35 MİLYON TL KAYNAK AKTARILDI

Kalkınma Ajansı’nın sektörel uzmanlarının, Bilecik’teki paydaşları ile kırsal kesimdeki sorunlara çözüm üretme noktasında bir araya geldiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kırsaldaki zenginliklerin, turizm potansiyelinin artırılması ve rekabete dönüştürülmesi noktasında bölgemizde 3 yıldır Kırsal Kalkınma ve Turizm Sonuç Odaklı Programı’nı yürütüyoruz. Bu program kapsamında Ajansımızın hayata geçirdiği 35 milyon TL’lik  75 projeden  12 milyon TL’lik kısmı Bilecik’teki projelere aktarıldı. Ajans olarak Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te düzenlediğimiz çalıştaylarda, kadınları ve gençleri gözeterek istihdamının önündeki engelleri kaldırma sürecine katkı sağlamayı amaçladık. Bölgedeki kırsal kalkınma vizyonunu ortaya koyan uzmanlarımızın sektörel paydaşlarımıza sağlayacakları katkılar, bu çalıştaylardan sonra daha da artacak” dedi.

KADİROĞLU: BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRME SÜRECİ VAR

Kalkınma Ajanslarının çok özel kaynaklarının olduğunu dile getiren Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da “Bursa Vali Yardımcısı olduğum dönemde yaklaşık 9 ay BEBKA Genel Sekreterliği’ne vekalet ettim. Dolayısıyla BEBKA’nın çalışmalarını yakından biliyorum. Kırsal kalkınma, sanayi altyapısının geliştirilmesi ya da başka ilgi alanlarıyla ilgili dönem dönem açılan çağrılar takip edilirse çok güzel işler başarılabilir. Tüm kurumlar, projeler özelinde mevcuttaki eksiklikleri tamamlarlarsa çok önemli maddi kaynaklara ulaşabilirler. Önemli olan, BEBKA’nın aradığı kriterlere sahip güzel fikirler üretmek. Bu projeleri de Ajansın istediği tekniklerle geliştirmek gerekiyor. Tamamen bağımsız bir değerlendirme süreci var sonrasında. Eğer güzel projeler geliştirirseniz kaynak çıkmama ihtimali yok” diye konuştu.

KOYUN: KENTE GÖÇ, KONTROL ALTINA ALINABİLİR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Koyun ise “Üniversitemizde gerçekleştirilen bu değerli çalıştaya ev sahipliği yaparak paydaş olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Kırsal kalkınma, şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınması için çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Bilecik ilimizde çiftçimiz tarafından yürütülen kırsala yönelik faaliyetlerin, kalkınmada motorize bir güç olduğunu düşünüyoruz. Kırsaldaki çalışmalarımızı sürdürürken, kente göçte bir rüzgârın olduğunu hepimiz bilsek de kırsalda yaşayanların geçimlerini sağlayacak bir ortamın yaratılması, göçü kontrollü hâle getirecektir. Bu düşünceden hareketle kırsala çözüm arayan BEBKA’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0