6 KITADAN İŞ İNSANI GELİYOR
BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde yılın son fuarı olan Endüstri Zirvesi, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. BTSO zirve kapsamında, Ticari Safari Projesi ve Ekonomi Bakanlığı’nın Ur-Ge destekleri ile Kompozit, Raylı Sistemler, Makine ve Uzay Havacılık Savunma Ur-Ge projeleri ortak alım heyeti organizasyonuna imza atıyor. 6 kıtadan ve 60 ülkeden 1100’e yakın yabancı alıcının Bursa’ya geleceği organizasyonun Bursalı firmaların dış ticaret hacmine katkı sağlaması hedefleniyor. Endüstri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonu, aynı zamanda Bursa’da düzenlenen en kalabalık alım heyeti programlarından birisi olma özelliğini de taşıyor.
400’DEN FAZLA KATILIMCI
Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarı’nı aynı çatı altında buluşturan 2017 Bursa Endüstri Zirvesi’nin 7 ayrı salonda ziyaretçilerini ağırlayacağını söyledi. 410 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan fuarda, stant açacak firmaların büyük bir kısmının Bursalı firmalardan oluştuğunu belirten Gülener, “Sektörün önemli markalarının yeni teknolojilerini ve ürünlerini sergileyeceği Bursa Endüstri Zirvesi 2017, endüstri liderlerini tek bir platformda topluyor. Yurt içinden ve yurt dışından önemli ziyaretçi ve yatırımcıları çekecek zirvede, katılımcı firmalarla yabancı firmaların temsilcileri arasında ikili iş görüşmeleri yapılacak” dedi. Fahrettin Gülener, zirvenin Bursa’nın turizmine ve ticaretine de ayrı bir güç katacağını kaydetti.
İHRACATA GÜÇ KATACAK
Fahrettin Gülener, BTSO olarak yürüttükleri 10 ayrı Ur-Ge projesi ile Bursa iş dünyası temsilcilerinin uluslararası alandaki rekabetçiliklerine güç katmayı sürdürdüklerini söyledi. Söz konusu projeler kapsamında gerek yurt dışı ikili iş görüşmeleri gerekse de yurt içi alım heyeti organizasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülener, “Fuar endüstrisi dünya genelinde 500 milyar dolar büyüklüğünü aşmıştır. Fuarların olduğu kentlerde her sektör canlanır. Fuar canlılıktır ve hayattır. BTSO olarak da Endüstri Zirvesi kapsamında ilk alım heyeti organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Firmalarımızın Zirve kapsamında yapacakları görüşmelerde yine çok önemli işbirliklerine imza atacaklarına ve Bursa’mızın ihracatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ekonomimize ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerimize desteklerinden ötürü Ekonomi Bakanlığı’mıza da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
250 MİLYON DOLARLIK İŞ HACMİ HEDEFİ
TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Endüstri Zirvesi’nin sektöre 250 milyon dolarlık bir iş hacmi oluşturmasını beklediklerini söyledi. İmalat sanayisinde Türkiye’nin en önemli markalarının zirvede stant açacağını ifade eden Ersözlü, “BTSO ile birlikte dopdolu bir fuara imza atıyoruz. En önemli markalarımız fuar merkezinde yeniliklerini sergileyecekler. Yurt dışından da yüzlerce iş insanı fuara katılarak, ikili iş görümeleri yapacak ve ihracat bağlantıların güçlendirecek. BTSO işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonla 1100 civarında yabancı iş insanı zirveye katılacak. Bu sayı yurt dışından en yoğun katılım sağlanacağı organizasyon olarak da tarihe geçecek” dedi.
YÜZDE 10’LUK ARTIŞ
Fuarın katılımcı sayısı bakımından bu yıl yüzde 10’luk bir artış sergileyeceğini kaydeden Ersözlü, “40 bin metrekarelik alanda 7 holün tamamında firmalarımız stant açacak. 25 ülkeden 410 firma fuara katılıyor. Fuara katılanların yüzde 60’ı yerli firma olacak. Bu firmaların da büyük bir çoğunluğu Bursalı. Sektörümüze ayrı bir enerji katacak güzel bir fuara imza attık. Yaptıklarmızın sonuçlarını bu zirvemizde almaya başlayacağız. Fuar organizasyonu ve yurt dışından alım heyetlerinin getirilmesi konusunda bizlere destek sağlayan, stratejik ortağımız BTSO’ya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“ÜRETİCİLER BU ÜLKENİN KAHRAMANLARIDIR”
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, makineleri üretenlerin bu ülkenin kahramanları olduğunu belirterek, “Kalkınmanın en önemli unsuru nitelikli üretimdir. Makine ve kalıp üretenler bu işlere yatırım yapıyorlar ve üretmeye çalışıyorlar. Eğer ki ülke olarak kalkınmak istiyorsak, yerli otomobil ve uçak üretmek, uzaya gitmek istiyorsak bu sektöre orantısız olarak destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Nail Türker ve Prestij Yayıncılık Genel Müdürü Kenan Anıl da fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 13:16