15 Temmuz Keşan’da anıldı

Keşan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitler anılırken birlik ve beraberlik mesajları verildi.

15 Temmuz Keşan’da anıldı
banner98

Keşan Kaymakamlığı’nca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8.yılı nedeniyle Keşan’daki anma programı önceki akşam gerçekleştirildi. Saat 20.30’da15 Temmuz  Milli Birlik ve Demokrasi Günü  Temalı Resim Sergisinin Açılışı gerçekleştirildi.

Saat 21:00’de Kortej  yürüyüşü için Keşan Kent Müzesi önünde toplanıldı ve yürüyüşe geçildi.

Yürüyüşe Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Akgül, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Beyendik Belediye Başkanı Ferat Gülver, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, MHP Keşan İlçe Başkan Vekili Ahmet Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, Keşan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, şehit yakınları, meclis üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kortejin Cumhuriyet Meydanı’na varmasının ardından buradaki program saat 21:30 saygı duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başladı.

Ardından saat 21:35’de Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Türk Milleti tarihi boyunca hür yaşamış, başka milletlerin egemenliği altına asla girmemiştir. Daima bir devlet çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşayan milletimiz; Devletinin ismini kâh Göktürk, kâh Selçuklu, kâh Osmanlı, son olarak ve sonsuza kadar, kanımızın son damlasına kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hür yaşayan bu millete kimse esaret zinciri vuramaz ve vuramayacaktır. Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz ve duramayacaktır. 15 Temmuz gecesinde ülkemize, milletimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize yönelik Fettullahçı Terör Örgütü tarafından hain, kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0