İbranovic, o dönem Srebrenitsa'dan kaçanların bir bölümünün Tuzla kentine geldiğini, Sırp askerlerin saldırılarının Tuzla'da ve yakınlarında da sürdüğünü belirterek, "Srebrenitsa katliamının olduğu dönem, Tuzla'da da roket saldırısı oldu. Çarşıda gençlerin yoğun olduğu akşam saatinde bir roket atıldı. Bu saldırıda kız kardeşim yaralandı, bazı akrabalarımla çoğunluğu genç 73 kişi öldü, 180 civarında genç yaralandı." dedi.
Soykırımın her Boşnak'ın kalbinde derin yaralar bıraktığını anlatan İbranovic, "Orada ölen kardeşlerimiz için çok üzüldük. Hepimiz biliyoruz ki bu katliamın en büyük sorumluları Hollandalı askerlerdi. Bu kadar insanın ölmesi gerekli miydi? Hala bu soruyu soruyoruz kendimize. Bu katliamın neden yapıldığını soruyoruz ve buna anlam veremiyoruz." diye konuştu.
İbranovic, soykırıma dair anılarını anlatmanın çok zor olduğunu dile getirerek, "Bosna toprakları adeta kanla sulandı. Biz katliamı yaşayanlar olarak bunları unutmayacağız. Srebrenitsa'dan kaçanların Tuzla'ya geldiklerinde neler yaşadıklarını biliyoruz. Bugün aynı topraklarda Sırplarla ve Hırvatlarla beraber yaşıyor olsak bile yaşananlar unutulmayacak." ifadelerini kullandı.
"Türkiye, Bosna için bir annedir"
Savaş sırasında ve sonrasında en büyük desteği Türkiye'den gördüklerini vurgulayan İbranovic, şunları kaydetti:
"Bu katliamın bir soykırım olduğunu anlatmak noktasında, Türkiye hep yanımızda olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda gereğini yapmıştır. Türkiye, Bosna için bir annedir, Boşnaklar da bu annenin evlatlarıdır, çocuklarıdır. Bu yüzden bir bütünüz. Ben de bu desteklerden ötürü başta cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ederim. Türkiye sadece bizim acımızı paylaşmadı, bize destek oldu. Savaş sona erdi ama Türkiye savaştan sonra da hayatın devam etmesi için Bosna Hersek'te çok güzel şeyler yaptı. Biz Müslümanlar olarak güçlü ve bir olmak zorundayız. Güçlü olduğumuz sürece kimse bizi bu zor duruma bir daha düşüremez."
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 16:11