Yıldırım’lı Öğrencilerden “Kadına Şiddete Hayır”

Yıldırım MTAL öğrencileri, son dönemde artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Okul koridorlarında hazırladıkları pano, pankart ve yazılarla farkındalık oluşturan öğrenciler, kadına yönelik şiddetin toplumdaki artan etkisine karşı güçlü bir ses oldu.

Yıldırım’lı Öğrencilerden “Kadına Şiddete Hayır”
banner98

Büro Yönetimi Alan Öğretmeni Derya Karagülle ve Gazetecilik Öğretmenleri Handan Karahan ve Özge Kuru koordinatörlüğünde "Kadına Şiddete Hayır" temalı etkinlikte, 11 Büro Yönetimi ve Gazetecilik alan öğrencileri topluma birlik mesajı vererek şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekti. “Hepimiz Kadınız, Yaşamak Hakkımız” sloganıyla seslerini duyuran öğrenciler, şiddetin her türlüsüne karşı durduklarını belirttiler. Kadınların haklarını savunmak ve bu acı dolu sorun karşısında farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli konuşmalar yapıldı.

Etkinlik, yalnızca kız öğrencilerin değil, erkek öğrencilerin de desteğiyle büyük yankı uyandırdı. Erkek öğrenciler, alkışlarla etkinliğe katılarak, kadına yönelik şiddete karşı verdikleri desteği gösterdi. Bu anlamlı etkinlik, gençlerin toplumsal sorunlara karşı duyarlılığını ve dayanışma ruhunu gözler önüne serdi.

Öğrenciler, kadına şiddetin son bulması için çağrıda bulunarak, topluma birlikte mücadele etme mesajı verdiler.

Necmi İnce

YORUM EKLE

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0