TÖBSEN: Kayıt döneminde bağış ve kayıt parası istemek suçtur!

TÖBSEN: Kayıt döneminde bağış ve kayıt parası istemek suçtur!
banner98

Okul kayıt döneminde Bursa'daki birçok okulla alakalı zorunlu bağış ve kayıt parası adı altında para istendiği iddiasıyla sendika ihbar hattımıza şikayetler gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili TÖBSEN MYK birçok açıklama yapmış, yapılan açıklamalar yerel ve ulusal basında haber olmuş, yapılan haberlerin altına birçok veli okul ismi yazarak kayıt parası ve zorunlu bağışla alakalı şikayetlerini dile getirmişlerdir.

TÖBSEN Genel Merkezi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürünü sendikanın resmi Twitter hesabından birçok kez etiketleyerek, bu işi gelin bütün sendikalarla beraber çözelim, çağrısı yapmış, bu çağrılara herhangi bir dönüş yapılmamıştır. Bursa'da iki okul hakkında Bakanlığa soruşturma talebinde bulunulmuş, iki idareci hakkında ise savcılığa suç duyurumuz olmasına rağmen Bursa İl Milli Eğitim zorunlu bağış ve kayıt parasıyla alakalı iddialara konu olan okullara soruşturma açmamış, açtıysa da konunun birinci dereceden muhatabı ve ihbarların yapıldığı sendikamızla herhangi bir iletişime geçilmemiştir.

Bakan Tekin daha öncesinde şunları söylemişti:

"Eğer bu anlamda 1 milyon üzerindeki öğretmen kitlesini, Milli Eğitim Bakanlığını zan altında bırakacak; yanlış uygulama yapan bu aileye bu anlamda leke süren bir arkadaşımız varsa onunla ilgili bize şikayetlerinizi iletin; biz de gerekeni yapalım. " demiştir.

TÖBSEN Genel Merkezi olarak sendikamıza ulaşan İhbarlar ve elimizdeki bilgiler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığına bu bilgileri sendika olarak vermeye hazırız.

4 EKİM Cuma günü Saat 14.20'de Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu önünde yapacağımız basın açıklamasına bütün halkımızı ve emek örgütlerini davet ediyoruz.

TAKKE DÜŞÜYOR KEL GÖRÜNÜYOR

Açıklamaya TÖBSEN MYK üyemiz Serkan BEBEK, Töbsen Genel Merkezini temsilen katılacaktır.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0