NECMİ İNCE YAZDI:MUSTAFA BOZBEY ’’İŞTEN ÇIKARMA YOK AMA PERSONEL ALACAĞIZ!’’

Deneyimli Gazeteci ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi bugünkü köşe yazasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Bursa Medya'sına verdiği ikinci basın toplantısında neler yaşandığını yazdı. İşte o yazısı:

NECMİ İNCE YAZDI:MUSTAFA BOZBEY ’’İŞTEN ÇIKARMA YOK AMA PERSONEL ALACAĞIZ!’’
banner98

MUSTAFA BOZBEY:’’İŞTEN ÇIKARTMA YOK AMA PERSONEL ALACAĞIZ!’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basınla buluşmalarına devam ediyor.

Çokta güzel oluyor…

Gercek ve asılsız bilgilerin ne olduğu kamuoyunda netlik kazanmış oluyor.

Nisan ayındaki basın toplantısında Başkan Bozbey bundan böyle her ay basınla buluşaçağını söylemişti.

Bununla ilgili ikinci buluşmayıda Haziran ayı toplantısı ile yine yoğun bir katılım ile medya mensupları ile gerçekleştirdi.

Bu arada bazı geçmiş dönem yakala olan besleme  medyacıları görmedik?

Gerçi her dönem beslemeler ise yine yerlerini aldı!.

Herhalde gelemeyenler bu programı sosyal medyadan izlesinler diye davet edilmedirler.

Neyse gelelim Haziran ayındaki basın toplantısına..

Başkan Bozbey kameraların karşısına CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk,Nurhayat Alataca Kayış olmak üzere yeni görevlerine başlayan Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Emin Direkçi ve Mehmet Tözün Bingöl ile çıktı.

Öncelikle Başkan Bozbey bu programa önceden dersini çok iyi çalıştığını söyleyelim.

Dilek olay hiç durmadan 1buçuk saatlik açıklama yaptı ve sonrasında gazetecilerinde atış serbet olduğu soru cevaplı güzel bir toplantı olduğunu düşünüyorum.

Tabiki bu programda her konuşulan konuyu sizlere aktarmayacağım ama önemli konuları sizlere aktaracağım.

Başkan Bozbey konuşmasında öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Alinur Aktaş ile polimiğe girmeyeçeğini ama 25 milyar olan borcun 1.6 milyar daha arttığını kamuoyuna akatardı.

Sonrasında bu konuyla ilgilide Bursa Büyükeşehir’in borçları artsada bu konuyuları çok iyi bildiklerini ve bunlarıda en kısa zamanda cözceklerini söyledi.

Hatta bu sorunları bilimin ve ekonomik gelişmeler kapsamında cözeçeklerini ve kimsenin bundan şüphesi olmamasını aktardı.

ANA KUÇAĞI ,BUSMEK VE YKS KURSLARINDA İŞÇİ ÇIKARTMADIK

Sosyal medyada benimde karşıma çok çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesinde CHP anlayışı geldiği için bir çok kuruluşta binlerce kişi işte çıkarıldığını iddia ettiler.

Hatta bunların en başta BUSMEK,Ana Kucağı ve YKS kurslarındaki şirkette çalışan kişilerin çıkartıldığı iddiaları gündemdeydi.

Başkan Bozbey açıklamasında ''yok biz 3 bin kişi çıkartmışız asılsız iddiların'' olduğunu ve vatandaşların bunlara inanmaması gerektiğini söyledi.

Hatta konuşmasında bırakın işten çıkartmayı ana okullarında,YKS kursları ve BUSMEK’e taleplerin çok geldiğini ve bundan dolayı yeni personellerin alınabileceğini ve bununla ilgili çalışmalar yapıldığını akatardı.

Ayrıca Büyükşehire bağlı bu kuruluşlarda dışardan şirkete personellerin sözleşme gereği yani taşeron olarak alındığını ve bunlarında haklarını savunacağını onları hiç bir zaman mağdur etmeyeceklerinide iletti.

ÇALI YOLUNDAKİ OLAYLARDAN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ

Başkan Mustafa Bozbey Nilüfer İlçesinde Calı mahallesindeki yılladır bitmeyen ve Karayolları tarafından yapılan ve kamulaştırma süreçleri devam eden olaylarla ilgili bazı konulara açıklık getirdi.

Başkan Bozbey, “Yolda çalışmalar yapılırken Büyükşehir Belediyesi’nden elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili bir talep oluyor. Bu taleplerin yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi konuyu ilgili şirkete havale ediyor. Fakat imalat hataları ve yanlış uygulamalar sebebiyle bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti bulunan elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi olarak kabul etmiyoruz. Aydınlatma direklerinin montajında inanılmaz hatalar var. Teknik raporu da aldık. Şu anda o firmaya ödeme yapmıyoruz. Yapmayacağımızı da bildirdiklerini söyledi.

İLÇELERDEN İLAÇLAMA ŞİKAYETLERİ ÇOK GELİYOR

Başkan Bozbey ilçe ziyaretleri kapsamında hayırlı olsun diye gittikleri yerlerde sineklerin fazla olduğundan dolayı çok şikayet geldiğini söyledi.

Havaların ısınmasıyla sinek konusunda çok fazla şikayet aldıklarını hatırlatan Başkan Bozbeylarva mücadelesinin zamanında yapılmaması sebebiyle bu durumun yaşandığını dile getirdi. Sinekle mücadelenin Ocak ve Şubat aylarında başladığını anlatan Başkan Bozbey, “Bu yapılmamış. Ocak ve Şubat ayında rögarların tamamının ilaçlanması gerekiyordu. Biz yıllarca Nilüfer’de bunu yaptık. Doğrusu da bu ama yapılmamış. Bunun da getirdiği sonuçlar oldu. Kullanılan ilaçta da sorunlar vardı. Biz ilacı değiştirdik. Şu an kullandığımız ilaç deneme aşamasında. Yeni ilaç, insana, hiçbir canlıya ve doğaya zarar vermiyor. Ama etkili bir ilaç kullanacaklarını söyledi.

YENİKENT KATI ATIK DEPOLAMA ALANI NE OLCAK?

Hamitler’deki Yenikent katı atık depolama alanıyla ilgili şikayetlere de değinen Başkan Bozbey, bölge halkına bu konuda açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

Göreve geldikten sonra Kayapa’da yapılması planlanan katı atık depolama tesisi projesini iptal ettiklerini anlatan Başkan Bozbey, “Arkadaşlarımızla ve bilim insanlarıyla bir araya gelerek doğru yer tespiti çalışması yaptık. Aşağı yukarı yer netleşti. Onun bilgisini de vereyim. Orman bölge Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı ile toplantılar yapacağız. Vakit geçirmeksizin Bursa’nın batı bölgesinde katık atık depolama tesisiyle ilgili çalışmaları başlatacağız. Bu dönem içerisinde de tamamlamayı hedefliyoruz. Yenikent’teki depolama tesisinden kokuların geldiği ve çok fazla insanın etkilendiği yönünde şikayetler alıyoruz. Orada var olan metan gazının açığa çıkarılması, depolanması ve aktarılması gerekiyor. Zamanında bu işlemler yapılması gerekirken yapılmadığını gördük. Şimdi ekiplerimiz bölgede 24 saat çalışarak olası bir patlamayı ve yangını önleme işlemlerini yürütüyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Olayın farkındayız ve biliyoruz. Bilimsel anlamda birçok araştırmayı yaptık. Kente karşı ve o bölgede yaşayan insanlara karşı sorumluğumuz olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

ÇATALTEPE KONUSU NE OLAÇAK?

Başkan Bozbey bu konuyla ilgili öncesinde bu projeye karşı çıktıklarını ama şimdi gelinen noktada şehirden uzak yerlerde esnaflarımıza verilen bu yerlerin bitmesi ve esnaf kardeşlerimize verilmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ’nin oarda ki süreçtten el çekmesi sonrasında konuyu aslında BESOB deveredilmesi gerekirken orada kurulan kooparatife verilemesininde yanlış olduğunu akayardı.

Bu konunun cözülmesi için her zaman esnafların yanında olcağınıda akatardı.

16 BİN EMEKLİLERİMİZE 2BİNTL ÇEKLERİNİ VERDİK


Sosyal destek çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Başkan Bozbey“Emekli hemşerilerimize bayramda 2 bin TL destek olmak istedik. Kart16 destekleri de sürüyor.

Bu hizmetlerde durmak yok ancak seçim öncesinde dediğimiz gibi biz adil olacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Devletin de bu yardımlarda önerileri var. Emeklilere destek olurken belirlenen kriterlere uymak zorundayız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine destek vermek zorundayız. Bayram üstü dağıtılan çeklerimiz 16 bine yaklaştı. Tamamı ihtiyaç sahibidir. Kriterlerde biraz fedakarlık yapıp risk aldık. Kendi evinde otursa dahi onu ev sahibi gibi değerlendirmedik. Ona da destek olduk. Başvuru yapanların önemli bir kısmı desteklerden yararlandı” diye konuştu.

BAYRAMDA 4 GÜN ULAŞIM ÜÇRETSİZ
Başkan Bozbey konuşmasında okulların kapanmasıyla çocukların karne heyecanı yaşayacağını ve tatilin başlayacağını dile getiren tüm çocukları ve onlara destek olan aileleri tebrik etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzmeden jimnastiğe, voleyboldan basketbola kadar birçok branşta çocukların gelişmesine fırsat vermek adına yaz kurslarını açtığını söyleyen Başkan Bozbey, tüm çocukları ve gençleri kurslara beklediğini ifade etti. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda ulaşımın ücretsiz olacağını müjdeleyen Başkan Bozbey, “Bayramda vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahat yapabilmesi adına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğiz. 4 gün boyunca da şehir içi ulaşımı ücretsiz yapıyoruz.’’ dedi.

İşte genel hatlarıyla uzun bir basın toplantısısında bu önemli konuları Başkan Mustafa Bozbey değindi.

Bende bu program sonunda başta Adana’da Bursa Genel Sekreter olarak gelecek olan Doç.Dr Ergül Halisçelik ile ilgili süreç nasıl gerçeleşti diye sordum.

İkinci sorum ise Bursa’da yaz aylarındaki sıçakların aşırı artmasında dolayı başta bazı mavi ve sarı otobüslerin eski olanlarında envanteri ne kadar olduğunu?

Bununla ilgili yeni araçlar ne zaman alıcak ve otobüslerde deneletimler ne zaman yapılacak diye soru sordum.

Başkan Bozbey açıklamasında Genel Sekreter ataması için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların arkadaşı olduğunu ve Ergül Halisçelik’I tanıdğını ve ayrıca Genel Sekreterlik görevi için 5 yıllık teçrübe istenildiği için bu atama yapıldığını söyledi.Ayrıca yeni Genel Sekreterin Bayramdan sonra görevine başyacağını akatardı.

İkinci soruma cevap olarak Başkan Bozbey araç filolarını yenilediklerni ve araçlardaki klimlarlailigli ilgilide açalışmlar yaptıklarını akayardı.

Bu konuyu gündeme getiridkten sonra BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli tarafından talimatı ile heykelde araçların klima kontrölü uygulamasının artık rutin bir uygulama olarak yapılmasınıda çok önemsediğini iletmek isterim.

Unutmadan bazı otobüslerin bazı koltuklarıda değişmesi gerekmektedir bununla ilgili bir adım atılırsa seviniriz.

SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI DÜŞÜNSEL ŞENTÜRK ATANDI

Bursa’da insan odaklı hizmet eden ve halka yardımcı olmak için vazifesini en iyi şekilde yapan bürükratlardan biriside Düşünsel Şnetürk’tür.

Kendisini uzun yıllardır tanıyan ve cizgisini hiç bir zaman bozmayan ender kişilerdendir

Son dönemde kendisine haksızlık yapılarak kızağa çekilen Börokratlardan birisi olsada sonunda adalet yerini buldu.

Bizlerde yakında zamanda ataması yapılan Sağlık İşleri Daire Başkanı Düşensel Şentürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundum.

Allah utandırmasın inşallah…

Son dönemde Bursa Büyükşehir’in önemli birimlerinden birisi olan Sağlık Dairesi Başkanlığı olarak önemli işlere imza atacaklarını inanıyorum.

Hele hele bundan önceki yönetimin içine karıştığı ve kurumun ismini kötü geçmesine sebeb olan mezarlıklar şubesindeki yaşanan yolsuzluk iddilarından sonra daha güzel başka olumlu haberlerin gelmesini ümit ediyorum.

Bu arada Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın bağlı birimler olarak Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü,Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ve Hayvanat Bahcesi Şube Müdürlüğü’ne baktığınıda sizlere akataralım.

Şimdilik benden bu kadar …

Bende bu vesile ile önümüzdeki gerçekleştirileçek olan bayram münasebeti ile tüm islamaleminin mübarek Kuraban Bayramını kutlar sağlık,huzur ve mutlu bayramlarda sevdiklernizle birlikte olursunuz.

Selam ve dua ile..

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2024, 12:02

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0