Kaymakam Akça Ve Başkan Taban’dan 15 Temmuz Gazisine Ziyaret

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alper Taban darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralanan gazi Hakan Arslanoğlu’nu İnegöl’deki evinde ziyaret etti. Gazi Arslanoğlu, ziyaret sırasında hain kalkışmanın yaşandığı gece yaşadıklarını ve nasıl vurulduğunu anlattı.

Kaymakam Akça Ve Başkan Taban’dan 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
banner98

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yaşandığı 2016 yılında İstanbul’da ikamet eden ve İnegöl’de bir firmada çalışan Hakan Arslanoğlu, hafta sonu İstanbul’daki evine gidiyordu. Darbe kalkışmasının yaşandığı gece de İnegöl’de mesaisini bitirmiş ve ailesinin yanına gitmişti. Kalkışma sırasında kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktı. Bu sırada Arslanoğlu, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. 3 tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan 15 Temmuz gazisi Arslanoğlu, bir süre sonra evlenerek eşiyle birlikte İnegöl’e yerleşti.

GAZİYİ EVİNDE ZİYARET ETTİLER
Yaşamını İnegöl’de sürdüren ve gaziliği nedeniyle Devlet Övünç Madalyası ile Beratı da verilen Hakan Arslanoğlu’nu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alper Taban evinde ziyaret etti. Kaymakam Akça ve Başkan Taban, gazi Arslanoğlu’na 15 Temmuz’u simgeleyen bir tablo hediye ettiler.

GAZİ ARSLANOĞLU, 15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIKLARINI ANLATTI
Ziyaret sırasında hain darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlatan gazi Hakan Arslanoğlu “İşim gereği İnegöl’de otelde kalıyordum, Cuma günleri akşamları da İstanbul Üsküdar’daki evime dönüyordum. O gün de tatile çıkacaktım. O nedenle biraz erken gitmiştim. Biraz uyudum, kalktığımda Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasını gördüm. Hayatımızda ilk defa böyle bir şey gördük. Yaşım itibariyle darbenin ne olduğunu sadece okuduğumuz kadarıyla biliyorduk. Cumhurbaşkanımız konuşma yapınca akabinde biz 4 arkadaş ile birlikte direk köprüye çıktık. İlk etapta üst taraftaydık, tanklar geçiyordu, henüz köprü yoluna inmemiştik. Tanklardan etrafa ateş açıldı. Akabinde tankların peşinden köprüye doğru inmeye başladık. Koşarken köprü yolunun kapalı olduğunu gördüm, sol tarafa geçtim. Bizimle birlikte insanlar da geçmeye başladı. Baya hararetli bir şekilde askere doğru giderken 200 metre kala sağ ayağımın yandığını hissettim. Ayağıma baktığımda vurulduğumu gördüm. Kurşun girip çıkmış. Hemen geri yatıp ‘Vuruldum’ dedim. O sırada bir araba geldi. Arkamda vurulan 1 kişi ve biz olmak üzere toplam 5 kişi arabaya bindik. O sırada giderken ağır yaralı olan diğer arkadaşı ambulansa bindirdik. Hastaneye gitme mücadelemiz başladı. Yollar kapalıydı, tanklar müsaade etmiyorlardı. Darbeciler rahat hareket etmesinler diye yollarda belediye araçları vardı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığına gittik, oraya sığındık. Polis ağabey bizi sakinleştirdi. Yol kapalı olduğu için bir motosiklet bulduk ve onunla birlikte yola indim. Daha sonra hastaneye gittik. Vurulduktan 2-3 hafta sonra işe başladım. Hayatımda hiçbir değişiklik yok. Bir tek hastanede gördüklerimi unutamıyorum, çok kötüydü. Muazzam derecede yaralı vardı” dedi.

“O KÖPRÜYE ÇIKMAYAN BİRİYLE EVLENMEM”
Gazi Arslanoğlu’nun eşi Derya Arslanoğlu da 15 Temmuz gecesi köprüdeydi. Ancak henüz birbirlerini tanımıyorlardı. Darbe kalkışması sonrası tanışıp evlenen Derya Arslanoğlu, 15 Temmuz’dan sonra “O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem” dediğini ifade ederek; “Ortak arkadaşlarımız o akşam bize ulaşmaya çalışıyorlarmış. 15 Temmuz’dan 1 ay sonra tanıştık. Bir gün televizyonda seyrederken ‘O köprüye çıkmayan biriyle evlenmem’ gibi bir cümle kurdum. Ertesi gün arkadaşım ‘Bir gazi var görüşür müsün’ dedi, gazi olduğu için kabul ettim. Böyle nasip oldu. Orada ölen ve yaralananları görünce insan eve sağlam döndüğünde vicdan azabını yaşıyor” dedi.

15 TEMMUZ’DA ÜLKEMİZİN İSTİKLALİ VE İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ VERİLDİ
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça ise 15 Temmuz’da ülkenin istikbal ve istiklaline sahip çıkmak üzere mücadele verildiğini aktararak; “Bu mücadelede şehit olan kardeşlerimiz oldu. Allah rahmet eylesin. Bazı kardeşlerimiz gazi oldu. O mücadelenin onurunu içinde taşıyan insanlarımız var. Fiziki anlamda bir garabet görmediler ama duygusal anlamda etkilenen de çok insan oldu. Neticede hak galip oldu. O mücadelenin hatırlanması, bu olaylarla bir daha karşılaşmamak anlamında 15 Temmuz günü 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. İlçemizde de Pazar günü sabah namazıyla başlayan bir dizi programlar yapacağız. Tüm ilçe halkımız bizlerle birlikte olacak. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

BU VATANI SOKAKTA BULMADIK
Belediye Başkanı Alper Taban da yaptığı konuşmada; “15 Temmuz’un arefesindeyiz. Pazar günü milletimizle beraber unutulmaması gereken o anları yeniden hatırda tutmak, asla bunun bir daha yaşanmaması bilincine erebilmek için anma programı gerçekleştireceğiz. Bir kez daha kardeşimize geçmiş olsun diyoruz. Yaşananları hissetmeye çalışıyoruz. Çok farklı duygular olduğunu düşünüyorum. Bu konu her açıldığında şunu ifade etmiştim; biz de o gün İnegöl’de o meydanda her kesimden hemşerimizle büyüğünden küçüğüne bir aradaydık. O gün benzeri bir kalkışma olsaydı aynı şeyler İnegöl’de de yaşanırdı. İnsanlar o gün vatanına, ülkesine, özgürlüğüne, demokrasisine sahip çıkmak adına sokaklara inmişti. Bu ülkeyi yolda geçerken bulmadık, bu uğurda hep canlar verildi. Bugün de olsa yine canlar feda edilir. Rahmete uğurladığımız şehitlerimizi yeniden yâd ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0