Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Erdem açık öğretime yönelik değişikliğe dair açıklamada bulundu

Millİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem konuya dair Bursada Bugün'e konuştu. Erdem, "Açık öğretime geçişleri kolaylaştırarak öğrencilerin ya eğitimden kopmasını sağlıyorlar, ya da özel okullara gitmesine neden oluyorlar" dedi.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Erdem açık öğretime yönelik değişikliğe dair açıklamada bulundu
banner98

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girildiğini duyuruldu. Açık öğretime geçiş şartları arasında öğrencilerin MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hafızlık modüllerine kayıtlı olması veya Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitiminde ya da bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitiminde yer almaları kapsıyor. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem değişen yönetmelik hakkında Bursada Bugün'e konuştu. Erdem, "Bakanlık okulların, öğrencilerin, velilerin ihtiyacını gözetmeksizin bir gecede bir şey çıkartıyor. Aslında temel hedef bütün okulları dini eğitim veren okullara çevirmek. Açık öğretime geçişleri kolaylaştırarak öğrencilerin ya eğitimden kopmasını sağlıyorlar ya da özel okullara gitmesine neden oluyorlar" dedi.

"DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL"

Erdem, Güzel Sanatlar Lisesi'nde çocukları bulunan veliler tarafından kendilerine gelen şikayetleri aktardı. Erdem, "Öğrenciler akademik anlamda bir başarı gösteremese de resimde veya müzikte farklı yönde yetenekleri var orada eğitim almak istiyor. Temel derslerde başarısız oldukları için sınıf tekrarı yapmak zorunda kalıyorlar. Bir daha sınıf tekrarına kaldıktan sonra da ya açık liseye gidecek ya da MİSEM'e gönderin diye okul idaresi onlara birtakım sözde öneride bulunmuşlar. Ama aslında birazda bu zorunlu bir hale geliyor. Bu durum hiç iç açıcı değil" şeklinde konuştu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0