DOSABSİAD ve İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında protokol töreni yapıldı

DOSABSİAD ve İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında protokol töreni yapıldı
banner98

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) ile İstanbul Beykoz Üniversitesi arasında DOSAB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burak Küntay'ın katılımıyla 'İşbirliği İyi Niyet Protokolü Töreni' gerçekleştirildi.

İstanbul Beykoz Üniversitesi Prof. Dr. Burak Küntay, "29 sene önce vakıf üniversiteleri açılmaya başlandı. İlk mezun olan maksimum 50 yaşında. Vakıf üniversiteleri Türkiye'de daha bebek. Bir üniversitenin üniversite olması 200 senedir. Daha vakit var ama millet olarak biz Türkiye'de hızlı adapte olabilen bir toplumuz ve bazı şeyleri hızlı yakalarız. Radyo Televizyon mezunu olan biri mezun olduğunda donanımlı çıkar mı? Üniversite size meslek edindirmez bir algı katar. Meslek yaparken öğrenilir. Üniversiteler ne kadar bu duruma ilgi gösterirse o kadar iyidir" dedi.

"ONLARA KAPI OLACAĞIZ"

Küntay, "Ben Bursa'nın çocuğu olarak hayatımda bir işe başlasam Bursa'dan başlarım. 15 sene önce yine burada yaklaşık 5 bine yakın kişiyi yüksek lisans sahibi yaptım. Çok mücadeleyle yüksek lisansları Bursa'ya getirdik arkadan 8 üniversite daha geldi. İşler böyle başlar böyle gelişir. Bursa'daki eğitim benim arzu ettiğim seviyede hala değil. YÖK'te şu an yazımız Beykoz Üniversitesi olarak rektörü olarak görevlendirildik. Yine Bursa'dan başlayarak DOSABSİAD ile bir anlaşma yapmak istedik. Beykoz Üniversitesi'nin sevdiğim bir sistemi var. Biz istedik ki son dönemimizde çocuklar okula gelmesin staj yapsın. Çıktığı zaman işe direkt alınabilecek işler yapsın. Bu çok önemli bir şey. Bu protokolde değerli firmaların istekleri doğrultusunda biz onlara öğrencilerimizi yönlendireceğiz. Netice itibariyle biz onlara kapı olacağız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÖNCELİK YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, "Bizlerde oturmuş bir sistem var. Üniversiteyi bitiriyoruz sonrasında yüksek lisansı, doktorası var. Bir süreci bitirmeye çalışıyoruz. Ama fark ettim ki insanlar kendi yeteneklerine ve yollarına göre eğitim olmalı. O yüzden yönetim kurulumuzun ve önemli iş insanlarımızında bu yönden eğitim almak isteyeceklerdir. Bizler yaşadığımız sürece eğitim bitti diye bakmamalıyız. Başta kendim olmak üzere burada eğitim almak isterim. Biz mutlaka girişimcilik konusunda birçok çalışma yapıyoruz. Gençleri bir araya toplayarak farklı bir ekosistem yaratmalıyız diye düşünüyorum bunun yeride Bursa. Bu kentin birçok konuda kimliği var. Öncelikle sanayisi yadsınamaz. Ben burada önemli bir başlangıç yaparak Türkiye'ye öncelik yapacağımıza inanıyorum" dedi.

İMZALAR ATILDI

Yapılan konuşmaların ardından Beykoz Üniversitesi ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) arasında İşbirliği İyi Niyet Protokolü imzalandı.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0