Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) 2025 Haziran seçimleri öncesinde Mesleki Dayanışma ve Birlik Grubu aday adayını Anatolia Hotel'de Bünyamin Çolak olduğu açıkladı.

Bursa SMMMO Mesleki Dayanışma ve Birlik Başkan A.Adayı Bünyamin Çolak ''O sene bu sene''
banner98

"MESLEĞİN VE MESLEKTAŞIN SORUNLARINI İYİ BİLMEKTESİNİZ"

Konuşma gerçekleştiren Aday Bünyamin Çolak, odanın akademik meslekler içerisinde en genç, en dinamik yapıya sahip odalardan biri olduğunu açıkladı. Çolak, "Küreselleşen dünyada makro ekonomik gelişmelerin değişmesi ile beraber ülkelerin ve ülkemizinde mali yaplarında değişkenlikler, yenilenmeler ile  berarinde mesleğimizde de önemli gelişmeler yaşanmaya başlanmış ve dijital muhasebecilik meslektaşın yaşam alanına girmiştir. Mesleğin ve meslektaşın tüm sorunlarını sizler çok iyi bilmektesiniz. Sorunların çözüm noktasının ise kurum yöneticlerinin almış olduğu tavır ve davranışar önemli olmaktadır. Şimdi ise ülkemizin yaşamış olduğu enflasyonist ortamdan dolayı meslektaşlarımıza enflasyon muhasebesi uygulaması çıkarmıştır. TÜRMOB temsilcilerimizin 'Biz enflasyon muhasebesine hazırız' demesiyle, Bakanlık tüm firmaları kapsayacak şekilde uygulama çıkarmış, ardından üç ayda bir, yok olmaz belli ölçekte olan firmalar şeklinde ön görülemeyen kararlar ile bu geçici vergi dönemi son defa olmak şartıyla uzatılmıştır diyen iş bilmez bürokratlar ve öngörülü önerilerde ve süresinde bulunmayan TÜRMOB yöneticileri arasında kalan meslek mensupları olduk" dedi.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Ana projelerini açıklayan Çolak şu şekilde sıraladı: Butik eğitimler yapacağız, özel nitelikli eğitimler yapacağız, her yıl Uludağ Muhasebe Zirvesi yapacağız, mesleğin sorun ve çözüm önerilerinin yapıldığı meclis toplantıları yapılacak, belli periyotlarda çalıştaylar düzenleyeceğiz, makalelerin sesli okunduğu Bilanço Dergisi çıkaracağız, BSMMMO TV stüdyosu kuracağız, online eğitimler yapacağız, online müzik şiir dinletileri ve sosyal etkinlikler yapacağız, paydaş kurumlarımız ile ortaklaşa programlar yapacağız, sosyal etkinliklerimizi daha aktif yapacağız, staja başlama ve yeterlilik sınavlarının Bursa'da düzenlenmesini sağlayacağız" 

"İYİ ÇALIŞANLARIN DÖNEMİ GELMİŞTİR"

Çolak, "Bu projelerimiz için 'Bunlar hayal' diyecekler. Biz de diyoruz ki hayaline ömrümüz kurban olsun, gerçeğine ise canımız feda olsun. Son olarak; iyi gülenlerin, iyi saz çalanların, iyi söyleyenlerin, iyi bağıranların dönemi bitti. İyi çalışanların dönemi gelmiştir. Bu iyi çalışmaların oluşması için seçim kazanmamız gerekiyor. Seçim ise insanla kazanılıyor. Dolayısıyla burada bulunan tüm arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2024, 17:42

Necmi İnce

YORUM EKLE

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0