Bursa İznik Gölü'nde gümüş balığı bereketi! Hedef 300 ton

Bursa İznik Gölü'nde gümüş balığı bereketi! Hedef 300 ton
banner98

İznik Gölü'nde Nisan ayı ile birlikte başlayan Gümüş balığı sezonu bir süre sonra sona eriyor ve normal şartlarda Ağustos ayı ile birlikte yeniden başlıyor. Ancak İznik Gölü'nde her yıl görülen plankton patlaması bu yaz döneminde de yaşanınca bu seneki avlanma Eylül ayına ertelendi.

İznik Gölü'ne kıyısı olan Orhangazi ilçesinde ise gölden gümüş balığı tutan iki kooperatif bulunuyor, Gümüş balığının 2. sezonunda daha çok balık avlayan Narlıca Su ürünleri kooperatifi geçtiğimiz günlerde başlayan Gümüş Balığı sezonundan umutlu olurken, yakalanan balıklar Kooperatif aracılığı ile Başta Amerika olmak üzere Dünyanın birden fazla ülkesine ihraç ediliyor.

Gümüş balığında 2. sezonun güzel geçmesini beklediklerini ifade eden Narlıca su ürünleri kooperatifi başkanı Ertan Baştürk, Orhangazi sahilleri boyunca tutulması hedeflenen gümüş balığı miktarının toplamda 300 ton civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Narlıcalı balıkçılardan gümüş balığı için tesis çağrısı!

İznik Gölü'nde en fazla gümüş balığı üretiminin yapıldığı Orhangazi'ye bağlı Narlıca mahallesinde ki balıkçılar, her geçen sezon düşen gümüş balığı üretiminin artması için bölgeye bir soğuk hava ve balık işleme merkezi yapılmasının önemine dikkat çekerek 2 yıl önce ki ortaya koyulan projenin hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

Her yaz döneminde ortalama 300 ile 500 ton arasında gümüş balığı ile İznik Gölü'nde en fazla balığı tutan Narlıca su ürünleri kooperatifi başkanı Ertan Baştürk yaptığı açıklama ile üretimin artması ve tutulan balıkların sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması için soğuk hava deposu ile işleme merkezi çağrısında bulundu.

İznik Gölü'nden yaz döneminde gümüş balığı tutmak için 265 bin TL ödeme yaptıklarını ancak buna karşın balıkları muhafaza edecekleri ve işleyebilecekleri bir soğuk hava tesisleri olmadığı için tüketici ile aralarına giren tüccarlara boyun eğdiklerini bu yüzden de hem balıklarının değer kaybı yaşadığını hem de üretimlerinin düştüğünü söyleyen başkan Baştürk, soğuk hava depolama tesislerinin bir an önce kendilerine kazandırılması gerektiğini söyledi

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0