imkanları ile öğrencileri sektöre en iyi şekilde hazırlıyor.
Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Gıda Mühendisliği, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Biyosistem Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde 1981 yılından itibaren akademik kalitesini sürekli arttırarak öğrencilerini mesleğe hazırlayan UÜ Ziraat Fakültesi, sahip olduğu imkanlar itibariyle de Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.
Uygulama ve araştırma alanı olarak toplam 2 bin 250 dekarlık bir araziye sahip olan UÜ Ziraat Fakültesi, bünyesinde bulunan Yolçatı (Göbelye) Göleti Pompaj Sulama Tesisi ile Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) sayesinde eğitim-öğretim maksatlı sulu tarım yapılıyor. Yaklaşık bin dekarlık arazide tarla ve bahçe tarımı da gerçekleştiriliyor. Ayrıca hayvancılık ve gıda pilot işletmelerinde eğitim-öğretim ve döner sermaye kapsamında üretim de yapılıyor.
Öğrenciler, almış oldukları teorik eğitimleri kolaylıkla ulaşabilecekleri, yürüyüş mesafesinde bulunan bu arazilerde zaman kaybetmeden pekiştirmenin ayrıcalığını yaşıyor.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 13:23
UÜ Ziraat Fakültesi’nden uygulamalı zirai eğitim
Türkiye’nin en önemli ziraat fakülteleri arasında ilk 3’teyer alan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, sahip olduğu teknik ve uygulamalı eğitim imkanları ile öğrencileri sektöre en iyi şekilde hazırlıyor.
YORUM EKLE
1
Yenice’nin yolları Büyükşehir ile güzelleşiyor
2
FETÖ’nün kitapları çöpte
3
FETÖ elebaşı, üyelerine avukat ve hakim kiralayın...
4
Görüşme yeri ve zamanı belli oldu
5
Hainler, komutanı 'terörist' diye öldürteceklerdi
6
Fethullah Gülen’den, ABD’ye 'İade etmeyin çağrısı'
7
Bahçeli: Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa...
8
Darbeci asker kadın kılığında kameralara takıldı
9
Turizm merkezindeki dere çöplüğe döndü
10
Orhangazi’de demokrasi nöbeti
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:16
İKİNDİ
15:42
AKŞAM
18:04
YATSI
19:28
SAYFALARTüm Sayfalar