Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve UÜ TTO arasındaki işbirliği protokolü, BTSO Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Protokol, BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile UÜ TTO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Karagöz arasında imzalandı. BTSO ve ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’de 52 teknoloji ve geliştirme bölgesinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Her teknoloji geliştirme bölgesinin, mart ayına kadar kendi teknoloji transfer ofisini kurması gerektiğini ifade eden Burkay, yapılan protokol sayesinde TTO ile ULUTEK’in üniversite-sanayi işbirliğine dönük yeni çalışmalara imza atacağını ifade etti.
ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
ULUTEK ile TTO’nun iki yarı bir anonim şirket olarak faaliyet gösterdiğini dile getiren Başkan Burkay, “BTSO’nun önemli iştiraklerinden olan ULUTEK ile UÜ TTO, yeni süreçte birlikte çalışacak. İki kurum, bundan sonra güçlerini birlikte hareket ettirerek, projeler gerçekleştirecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da bu konuda destekleri var. Protokol ile üniversite ve sanayi arasındaki bilgilendirme ve araştırmaya yönlendirme çalışmaları artacak. İki ayrı kurum, entegre bir şekilde çalışmalarını yürütecek. Bu protokol, akademisyen ve sanayicileri daha da yakınlaştıracak” dedi.
AR-GE ŞİRKETLERİNİN KURULMASI TEŞVİK EDİLECEK
BTSO olarak Bursa’daki Ar-Ge merkezlerinin kurulmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Burkay, protokolün yeni Ar-Ge şirketlerinin kurulması konusunda da şirketleri teşvik edeceğini söyledi. Bursa’nın 2023 hedefine ulaşmasında Ar-Ge’nin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Burkay, “Bursa’daki 23 firmamızda Ar-Ge merkezi bulunuyor. Bu sayıyı daha da artırmamız lazım. UÜ TTO ile ULUTEK arasındaki bu protokol, Ar-Ge şirketlerinin daha da artmasını sağlayacak” diye konuştu.
BİLİMSEL VERİLER ÜRÜNE DAHA HIZLI DÖNÜŞECEK
ULUTEK ile TTO’nun birlikte ortak hareket etmesini sağlayan protokol ile üniversite ve sanayi arasındaki bilgilendirme, koordinasyon ve araştırma yönlendirme çalışmaları artacak. Protokol, fikri mülkiyet haklarının korunması, pazarlanması, satılması, devredilmesi, transfer edilmesi ile fikri mülkiyet haklarının satışından elde edilen gelirlerin yönetilmesini sağlayacak.