Ketenli, Koca Yayla, Gököz Göleti, Kendir Yaylası İstanbul ve Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak. Ayrıca bu bölgelerden birisinde de Bursaspor ve tüm spor kulüplerinin kamp yapabileceği muhteşem tesisler planlanıyor.
Bursa’daki yaylaların ve dağ ilçelerinin turizmle hayat bulacağını belirten Başkan Recep Altepe, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi ile birlikte İstanbulluların nefes almak için Bursa’ya geleceğini söyledi. Dağ yörelerinin geleceği sadece tarım da olmadığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa’daki yaylalar ve dağ ilçeleri turizmle hayat bulacak. İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate, Körfez geçişini 60 dakikadan 6 dakikaya düşürecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi ile birlikte İstanbullular nefes almak için Bursa'ya akın edecek. Yaylalarımız, köylerimiz, dağ yörelerimiz işte o zaman değer kazanacak" diye konuştu.
"GELENLER BURSA'NIN YEŞİLİNE HAYRAN KALIYOR"
Altepe, “Haziran ayı başında körfez köprüsünün açılacağını hatırlatarak, "İstanbul'dan insanlar kalkıp hafta sonu için Ayvalık’a gidiyor. Ama açılacak köprüyle 1 saate artık Bursa’da olacaklar. Onun haricinde özellikle körfez ülkeleri Bursa’ya çok büyük ilgi duyuyor. Herkes Bursa’nın yeşiline hayran kalıyor. İnşallah bu bölgede bunları değerlendiririz. Boş olan yaylalara insanlar gidip kalıyor. Boş arazide kalan inşaların bulunduğu alanda termal kaplıcaları bulunuyorsa, oraya yatırım yapıldığı zaman yakın çevredeki konaklama mekanları yetmeyecek. Ketenli Yaylası, Koca Yayla ve Gököz Yaylası’na kadar bütün yaylalarımız bugüne kadar değerlendirilemedi. Bu yaylalar sadece bir mevsim değil, 12 ay boyunca ziyaretin gerçekleştirileceği bölgeler. Oradaki suyun güzelliği, yeşillik ve temiz hava herkesin arayıp da bulamadığı özellikler. Buralara yapılacak tesislerin çok büyük derecede ilgi göreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
“BU YEŞİLLİK VE SU DİĞER ÜLKELERDE OLSA NELER YAPMAZLARDI”
Dağ yöresinin eko-turizmi ile ilgili tüm haritaları çıkarıldığını ifade eden Altepe, “Şu anda buralara güzel projeler hazırlıyoruz. İzin alabildikçe, bu projeleri hayata geçireceğiz. Çünkü bizin en önemli sıkıntılarımızdan birisi de onay almak. Yapılan o kadar proje var ki bazılarını açıklamıyoruz. Çünkü açıkladığımız zaman engellenecek veya maliyeti yükselecek. Bunlar Almanya’da olsa, onlar neler yapmazdı. Orada yarım litre saniye suyun olduğu yere tesis yapıyorlar. Bizim ise Bursa’da 300 litre saniye su şehrin merkezinde var. 300 litre saniye su ise kentin dışında var. Bu rezerv daha da yukarıya çıkabilir. Yayla turizmi gerçekten insanların nefes alacağı, İstanbul ile bütünleşen bir Bursa var. Burada boşalan köylerimiz var. Bu köylere güzel tesislerin yapılması ve insanların macera yaşamak için kaçıp geleceği bölgeler olacaktır” diye konuştu.
SPOR KULÜPLERİ İÇİN DE TESİS YAPILACAK
Büyükorhan'da ormanlık alandaki bungolov evler Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Burayı büyükşehir işletecek. Kocayayla'da ilk etapta ahşap konaklama tesisi yapılacak. Gököz Göleti çevresinde özel bir işletme ise misafirlerini ağırlıyor. Başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleri için Gököz ya da Ketenli yaylası civarında büyük bir kamp alanı düşünülüyor. Spor kulüpleri için kamp alanlarının yapılmasıyla yüzbinlerce dolar yurtdışına gitmeyecek
“ULUBAT GÖLÜ İLE MARMARA DENİZİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”
Uluabat Gölü eko-turizm projesi ise hedef projelerden bir tanesi olduğunu belirten Altepe, “Ama bakanlıktan ve devlet su işlerinden tam bir onay alamadığımız için bekletiyoruz. Bizim için vizyon bir proje olacak. Uluabat Gölü, çevresindeki tarihi eserler, arkeolojik kalıntılar ve keşfedilmemiş mağaralarla dolu. 38 kilometre kanal ile Marmara Denizi’ne bağlanabiliyor. Bu çok zor bir iş değil, basit bir iş. Bizim yapabileceğimiz işler bunlar. Bu bölgeye değer katacaktır. Bu projeye inşallah biran önce faaliyete geçer. Bursa’da 2 tane bakanımız var. Bursa için onlarda Ankara’da destek olurlarsa, bu projeleri biz kendimiz yaparız. Ondan sonra İstanbullular sadece dağ yöresine değil, yatları ile Uluabat Gölü’ne gelme imkanları olacak. Bizim için burası büyük bir marina olur. Turizme de çok büyük değer katar. Bu projeler uygulansın diye biz derelerimiz temiz aksın istiyoruz” şeklinde konuştu.
DAĞ YOLUNA VİYADÜK VE TÜP GEÇİT
Öte yandan dağ yöresinin yol meselesi de hallediliyor. Karayolları tarafından yapılacak ihaleyle Orhaneli yönüne barajın üzerinden viyadükle geçiş sağlanacak. Daha sonra tünelle Orhaneli'nin yakın köylerine yol bağlanacak. Viyadük sayesinde tehlikeli araçların baraja uçma ihtimali de ortadan kalkacak. Daha ilerisi için de 4 yıllık projeksiyonda Orhaneli Büyükorhan Harmancık yolu daha da rahatlatılacak. Beşevler Doğancı arasındaki yol çalışmasında da fore kazıklarla güçlendirme yapılarak yolun kayması ya da coğrafyadan kaynaklanan diğer sıkıntılar giderilecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 10:56
Uludağın Yaylaları Turizme Açılıyor...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'ın eteğindeki yaylaları turizme açıyor.
YORUM EKLE
1
Bursa Bir Kez Daha Şehidine Ağlıyor
2
Türkiye şehitlerini anıyor
3
İşte Türkiye’de en çok tercih edilen meslek
4
Polis eşiyle barıştırdı, intihardan vazgeçti
5
Hababam Sınıfı gerçek oldu
6
Mardin’de ele geçirilen 3 ton patlayıcı yüklü...
7
AVM'de silah sesleri
8
Geçmişten Geleceğe Çini Sergisi
9
Yangının Yaralarını Büyükşehir Saracak
10
Genç kızı boğazına bıçak dayayıp kaçırdı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:18
ÖĞLE
13:09
İKİNDİ
15:30
AKŞAM
17:51
YATSI
19:16
SAYFALARTüm Sayfalar