TKDK DESTEKLERİ BATISİAD ÜYELERİNE ANLATILDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan destekler, Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) üyelerine anlatıldı.

 TKDK DESTEKLERİ BATISİAD ÜYELERİNE ANLATILDI
banner98

BATISİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er ve TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun’un yanı sıra iki kurum yöneticileri de hazır bulundu.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er, farklı konularda olmak üzere bu tarz bilgilendirme toplantılarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

Bursa’nın tarımsal anlamda önemli bir üretim merkezi olduğunu hatırlatan Er, bu desteklerin, çiftçiler ve tarımsal alanla iştigal olan diğer ilgililer açısından hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Er, “Verilen hibe rakamlarına baktığımızda hiç de azımsanmayacak tutarlar diyebiliriz. Bu alanda, bu denli önemli desteklerin, hibelerin verildiğini, toplumun geneline anlatmamız gerekiyor. Biz bugün BATISİAD olarak bilgilendik. Şimdi etrafımızdakileri bilgilendireceğiz ve inanıyorum ki bu destekten faydalanmak üzere başvuru yapanların sayısına katkımız olacaktır” dedi.

42 ilde TKDK teşkilatlanması bulunuyor

İl Koordinatörü Ömer Berksun ise, kurumun yapısı, hangi illerde faaliyette bulduğu ve kurumca sağlanan destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Berksun, 42 ilde TKDK teşkilatlanmasının var olduğunu söyledi. Bursa koordinatörlüğünün, 42 koordinatörlükten bir tanesi olduğunu belirten Berksun, 4 yıllık süre zarfında IPARD I kapsamında Bursa’da 7 çağrıya çıkıldığını ve bu çağrılar neticesinde 220 projeye destek verildiğini dile getirdi.  Ömer Berksun, bu dönem içerisinde destek almaya hak kazanan 220 projeye 82 milyon TL’lik hibe verildiğini kaydetti.

3 farklı sektörde hibe desteği verildiğinin altını çizen TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, süt üreten küçükbaş ve büyükbaş tarımsal işletmeler, küçükbaş ve büyükbaş besicilik, et-süt işleme tesisleri, meyve ve sebze işleme ve paketleme tesisleri, bitkisel üretim, mantar yetiştiriciliği, arıcılık, yöresel ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon alanları, makine parkları, yenilenebilir enerji gibi faaliyetlerin desteklendiğini dile getirdi.

IPARD II Programı kapsamında desteklerinin devam ettiğine dikkat çeken Berksun, kırsal alanlarda daha modern, daha hijyenik, daha sürdürülebilir işletmelerin sayısının artırılması için IPARD’dan yararlanılması gerektiğini ve kurumun önümüzdeki günlerde yeni çağrı ilanına çıkacağını sözlerine ekledi.

Bilgilendirme toplantısının sonunda Ahmet Er, Ömer Berksun’a günün anısına çini tabak armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0