Ziyarette konuşan TKDK Bursa Koordinatörü Ömer Berksun, kırsal kalkınmayı desteklemek için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında MÜSİAD yönetimine bilgi verirken, “Yeni çağrı dönemindeyiz. Bu dönemde daha çok firmamızın desteklerden faydalanmasını arzu etmekteyiz” dedi.
Bursa’nın kırsal bölgelerindeki ekonomik durumun da ele alındığı görüşmede değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de, “Bursa’da ağırlıklı olarak sanayi yer almakla birlikte, bu Bursa’da tarım ve hayvancılık olmadığı anlamına gelmez. Mesela işlenmiş gıda önemli bir iş kolu” şeklinde konuştu.
Kırsal bölgelerdeki sermaye eksikliğine dikkat çeken Gürses, “Kırsal bölgelerdeki vatandaşların sermaye birikimi yeterli değil. Sermayenin, işgücünün katkısını sağlamak gerekir. Kırsaldaki arkadaşlara istihdam sağlayabilmek adına bir yol olması lazım ki esas amaçlara ulaşabilelim. Kimlere faydası olur, nasıl olur… Bunu dikkatlice incelemeliyiz” dedi.
“YETER Kİ YENİ İSTİHDAM SAHALARI AÇILSIN”
Ülkemizin enerji alanındaki dışa bağımlılıktan kurtulabilmesi için kırsal bölgelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyen Berksun, “Yakın tarihte Çanakkale’de yeni bir rüzgar enerjisi santrali kuruldu bizden alınan destekle. Yenilebilir enerjiyi Bursa’ya da getirmek istiyoruz. Bursa, rüzgar enerjisi olarak uygun olmasa da güneş enerjisi için çok uygun. Marjinal tarım alanlarının çok olması, Bursa’yı cazip kılıyor. Tesis bedellerinin yüzde 65’ini hibe ediyoruz. Yeter ki kırsal bölgelerde yeni istihdam sahaları açılsın” diye konuştu. Berksun, ayrıca TKDK’nın sadece yenilebilir enerjiyi değil; besicilik, mantar üretimi, çiçek yetiştiriciliği, soğuk hava deposu tesisleri gibi pek çok alanda kırsal bölgelerdeki çalışmaları desteklediğini belirtti.
Görüşmede, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses ve TKDK Bursa İl Kordinatörü Ömer Berksun ile birlikte TKDK Proje Birim Amiri Muhammet Ali Akbayrak ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.