Tüm Bursalılara yaklaşık bir yıldır 5 yıldızlı hizmet veren Mimar Sinan'daki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin bir bölümü Arapça tercüman ile birlikte Suriyeli muhacirlere tahsis edildi.
Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanların iletişim meselesini çözmek için Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bünyesinde Arapça hizmet verilen klinik açıldı.
Mevcut kliniklerde Suriyelilerin dil problemi yaşaması, hastalara ayrılan sürelerin uzaması, tedavi işlemlerinin detaylandırılamaması gibi aksaklıklar tespit edilince, Bursa’da yaşayan Suriyeliler için böyle bir uygulamaya gidildi. Özel diş kliniğinde çalışanların hepsi Arapça biliyor ve tabelaların hepsi Arapça. Klinikteki formlar da Arapça dolduruluyor.
Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi idarecisi Dr. Orkun Yıldırım, “Hastanemiz 100 üzerinde doktorla çalışan Güney Marmara'nın en büyük hastanelerinden biri. Bizim polikliniklerimiz günde 2 bin civarında hastaya hizmet veriyor. Ayrıca 24 saat hizmet veren kliniklerimiz 350-400 adet hastaya hizmet vermekte. Yeni hizmete soktuğumuz destek kliniğimiz yurt dışından, özellikle Suriye’den ve komşu ülkelerimizden gelen misafirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı. Suriyeli misafirlerimiz için 3 adet klinik hazırladık. Misafirlerimize ağız diş sağlığı ile ilgili hizmetleri normal kliniklerde verirken iletişim probleminden dolayı bazı aksamalar yaşandığını fark ettik. İletişimden dolayı tedaviyle ilgili süreler uzamaya başlamıştı. Tedaviler çok fazla detaylandırılamaz olmuştu. Bununla ilgili olarak potansiyeli değerlendirdik. Bursalılara hizmet veren 3 kliniğe ilave 3 ayrı klinik hazırladık. Bu kliniklerde günde 100 civarında misafir hastamıza bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının almış olduğu hizmetleri hiçbir farkı olmaksızın bütün birimlerden faydalanarak misafirlerimize vermeye başladık. Bir dil desteğine ihtiyacımız vardı. Genel sekreterliğimiz marifetiyle tercüman çalıştırmaya başladık. Vatandaşlarımıza sağladığımız hekim seçme hakkını Suriyeli misafirlerimize de sağladık. Geliyorlar, müracaatlarını yapıp hekim seçme haklarını kullanabiliyorlar. Merkezi randevu sistemiyle randevu alıyorlar. Başka hekim seçmek isterlerse ona da yardımcı olup, dil desteğini o kliniklerde de veriyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bütün hizmetleri aynı hassasiyetle misafirlerimize de veriyoruz” dedi.
Suriyeliler ise bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu hizmetle hiç yabancılık çekmeden hizmet aldıklarını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 15:50
Suriyelilere vip sağlık hizmeti
100 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı Bursa'da, Türkiye’nin bu kişilere özel ilk kliniği hizmet vermeye başladı.
YORUM EKLE
1
Uludağ 112 acilin yoğun mesaisi
2
Nilüfer Belediyesi Personeline iş güvenliği eğitimi
3
Kestel Büyükşehir'le Dönüşecek
4
Şap salgını sona erdi, İnegöl hayvan pazarı...
5
Rektörden İnegöl'e Üniversite Müjdesi
6
Yenişehir SGK'da artık bütün işlemler yapılıyor
7
Eğitimcilerden Dündar'a Teşekkür
8
Haydariye'de Turizm Hamlesi
9
Bursa'nın Temal Turizmini Ayağı Kaldıracak ''Turizm...
10
Özgecan'ın ailesi: 'Kızımız rüyalarımızda...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:15
İKİNDİ
15:39
AKŞAM
18:01
YATSI
19:25
SAYFALARTüm Sayfalar