-BAŞKAN EDEBALİ: “SULAR VADİSİ SADECE BÖLGEDEKİ İNSANLARIN DEĞİL TURİZM POTANSİYELİ BÜYÜK OLAN YILDIRIM’DA YERLİ, YABANCI TÜM MİSAFİRLERİN YAŞAMIN STRESİNDEN UZAKLAŞARAK DOĞAYLA KUCAKLAŞACAĞI ALANLARDAN BİR TANESİ OLACAK.”
BURSA- Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projelerinden yeşille mavinin buluşma noktası Sular Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Kentsel dönüşüm projeleriyle daha yaşanabilir bir şehir inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin marka değerini yükseltecek, vatandaşlara nefes aldıracak önemli sosyal donatı projesi olan Sular Vadisi’nde çalışmalar sürüyor. Mekansal ve sosyal dönüşümün unsurlarını bünyesinde barındıran önemli bir proje olan ve su temasıyla benzersiz nitelik taşıyan Sular Vadisi, tamamlandığında Yıldırım’ın ve Bursa’nın ‘yeşil’ vizyonuna artı değer sağlayacak. Temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından atılan ‘Yıldırım’ın Kültürparkı’, benzersiz mimarisi ile bünyesindeki göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olacak. Projenin merkezinde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi Yıldırım’ın çehresini değiştirecek. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak. Öte yandan özgün tasarımıyla dikkat çeken Sular Vadisi, kentsel tasarım ve gayrimenkul sektörünün önemli yarışmalarından olan Sign of The City Awards 2017’de En İyi Kentsel Tasarım kategorisinde finale kalarak başarısını gösterdi.
34 BİN METREKARE
Sular Vadisi’nin Yıldırım’ın gelişen yüzünü yansıttığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projemizde medeniyetimizden ilham aldık. Suyun anlamını bulduğu sular şehri Bursa’ya yakışacak bir proje. 34 bin metrekarelik alanda kazandırılan Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje sadece şehrimize değil Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak” dedi.
DOĞAYLA BULUŞMA ALANI
Büyük şehirlerin en önemli sorununun hızlı yapılaşma ve sosyal donatı alanı yetersizliği olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Günümüzde nüfusun hızla artışıyla orantılı olarak şehirleşme ve yapılaşma aynı oranda yükseliyor. Bunun sonucunda plansız yapılaşma ortaya çıkarken sosyal alanlar da yetersiz kalıyor. Biz şehrimizin imar planlarının yarısına yakınında revizyon yaparken sosyal donatılara en az konutlar kadar önem verdik. Bunun sonucunda Sular Vadisi gibi benzersiz, Türkiye’nin en büyük spor kompleksi gibi eşsiz ve kültür merkezleri, parklar, meydanlar gibi niteliği yüksek çalışmalarımızı bir bir hayata geçirmeye karar verdik. Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için yeşille, suyla buluşmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Sular Vadisi sadece bu bölgedeki insanların değil turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 16:08