SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI GIDA SEMİNERİ

İnegöl Belediyesi tarafından, Gazipaşa Ortaokulu’nda, “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Gıda” konulu seminer verildi. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen seminere, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Yakışıklı, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI GIDA SEMİNERİ
banner98

Seminer öncesi bir konuşma yapan Gazipaşa Ortaokulu Müdür Ahmet Yakışıklı, “Bizim de sağlıklı beslenme adına yürüyen bir projemiz var. Sene başında programlanmış olan projelerimiz mevcuttu. Biz de bu çalışmaya katkı sunmak istedik” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyemizin Sosyal Sorumluluk projelerinden birisi olan “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Gıda” seminerimiz için buradayız. İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından İnegöl’deki 24 ortaokulda öğrenim gören 10.000 öğrenciye yönelik planlanan “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Gıda” konulu projeye okullarımızda 2. yarıyılın başlamasıyla birlikte start verdik. 12 Şubat’ta başlayan projemiz tüm hızıyla devam etmekte. Nisan ortasına kadar devam edecek olan seminerlerimizi şu ana kadar 4 okulda gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi gıda ve hijyen konularında bilinçlendirmek adına, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz haftada ortalama 3 okulda seminer vermekte. Belediyemiz bünyesinde çalışan Veteriner Hekim Musa Subaşı tarafından verilen seminerde; öğrencilerin zihninde kalıcı olması için animasyonlarla zenginleştirilmiş olarak kişisel hijyen, çocukların beslenmesinde hayvansal ve bitkisel gıdaların önemi ve gıdalarla gelen tehlikeler konuları işlenmekte” dedi.

Projemiz kapsamında, öğrencilere bilgilendirme broşürleri de dağıttıklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Seminerde; sağlıkta gıdanın önemi, güvenli gıdaya ulaşma yolları ve muhafaza edilmesi, gıdalarda çapraz bulaşma yollarının neler olduğu, düzensiz beslenme sonucunda ortaya çıkabilecek sağlık problemlerine, öğrencilerin okullarda hijyen konusunda nelere dikkat etmesi gerektiği ve el yıkamanın önemine vurgu yapıyoruz. Seminerlerin düzenlendiği okullarda kişisel hijyenin önemine vurgu yapmak ve doğru bir şekilde el yıkamak için lavabolara özel olarak hazırlanmış pvc afişlerle seminerimizi destekliyoruz. Öğrencilerin seminere olan ilgileri çok yüksek olması bizleri mutlu etmekte. İşlenen konulardan öğrencilere yöneltilen sorulara doğru cevap verenlere kişisel hijyen seti vererek onları öğrenmeye teşvik etmekteyiz. Seminerin düzenlendiği Gazipaşa ortaokulu müdürü ve personeline seminerimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0