Osmangazi’de ‘Geleneksel Tıp’ Önemi Anlatıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Geleneksel Tıp’ üzerine bir konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Orhan Ali, son yıllarda tüm dünyada geleneksel tıp konusunda hareketlenmelerin olduğunu söyledi.

Osmangazi’de ‘Geleneksel Tıp’ Önemi Anlatıldı
banner98
 Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak ile çok sayıda geleneksel tıp meraklısı vatandaş katıldı. Programı, slaytlar eşliğinde sunum yaparak gerçekleştiren Dr. Orhan Ali, geleneksel tıpta hastalık ve şifasına ilişkin bakış açıları anlattı. Ali, “Bizler bitkiler, sülük ve hacamat gibi geleneksel tıbba ilişkin tedavi yöntemlerini insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Çok şükür, insanlar da bunlardan fayda gördükçe domino taşı gibi durdurulamayan bir şekilde ilerliyor. İnşallah daha da yaygınlaşır ve iyi olur. Biz, olabildiğince geleneksel kalmaya ve geleneksel tıbbın içeriğine, konseptine ve çerçevesini çizmeye çalışıyoruz. Tıpta, alternatif tıp, doğal tıp gibi anlayışlar mevcut. Ancak biz, Osmanlı tıbbı ya da İbn-i Sina tıbbını anlatmaya çalışıyoruz. Ama yine de akupunktur gibi diğer alternatif tıp yöntemleriyle uğraşanlara da saygımız sonsuz. Ancak biz, başka bir şey anlatıyoruz. Modern tıp fakültelerinde öğrendiğimiz bilgilerin tamamen yüz seksen derece insana bir bakış açısıyla anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Modern tıpta hastalıkları tedavi etme şekilleriyle geleneksel tıp anlayışında hastalığa yaklaşım ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler de veren Ali, “Bizler de o yüzden hala geleneksel şekilde olması gerektiğini düşündüğümüz metotları anlatıyoruz. Bunlardan bir tanesi modern dille ‘kan detoksu’ olan hacamat, sülük tedavi yöntemleri, bitkiler, açlık, perhiz gibi böyle geleneksel yaklaşımları modern hastalıklarda nasıl uyarladığımızı anlatıyoruz” diye konuştu.

Ali, “Antibiyotiklerin Sonu Geldi”

Ali, ilaç ve antibiyotiklerin artık sonunun geldiğini belirterek, “Çünkü, vücutta bağışıklık sisteminin bir anlayışı ve kavranışı mevcut. Vücuda, ilahi kanunlar mekanizmalar yazıldı. Bunlara karşı gelerek insana şifa verebilmenin mümkün olmadığı görülüyor artık. Çünkü bizim bağışıklık sistemimiz diye bildiğimiz şey, ilahi bazı programlar. Bunlara gözü kara antibiyotikler vererek, bir takım modern bildiğimiz yöntemleri uygulayarak, agresif yaklaşımlarla keserek biçerek olmuyor bu iş. İnsanı bütün olarak düşünerek tedavi etmek gerekiyor. Çünkü bir insan için her organ çok önemli. Ancak hastalıkların çok çeşitlenmesi bütüncül düşünmeye fırsat vermiyor. Bütüncül bakış açısını geleneksel İslam tıbbı mantığıyla bakarak anlatmaya, hastalarımıza biz bu şekilde tedavi süreci uygulamaya çalışıyoruz. Modern tıp hastalığa ne diyor, geleneksel tıp hastalık için ne düşünüyor. Şifa, modern dünyada nedir, eski tıpta aslında şifa nedir ? bunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi. 

Konferansın sonunda Dr. Orhan Ali, dinleyicilerin sorularını cevaplandırarak hastalıklar ve tedavilerine ilişkin detaylı bilgiler verdi.  

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0