Modern tıpta hastalıkları tedavi etme şekilleriyle geleneksel tıp anlayışında hastalığa yaklaşım ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler de veren Ali, “Bizler de o yüzden hala geleneksel şekilde olması gerektiğini düşündüğümüz metotları anlatıyoruz. Bunlardan bir tanesi modern dille ‘kan detoksu’ olan hacamat, sülük tedavi yöntemleri, bitkiler, açlık, perhiz gibi böyle geleneksel yaklaşımları modern hastalıklarda nasıl uyarladığımızı anlatıyoruz” diye konuştu.
Ali, “Antibiyotiklerin Sonu Geldi”
Ali, ilaç ve antibiyotiklerin artık sonunun geldiğini belirterek, “Çünkü, vücutta bağışıklık sisteminin bir anlayışı ve kavranışı mevcut. Vücuda, ilahi kanunlar mekanizmalar yazıldı. Bunlara karşı gelerek insana şifa verebilmenin mümkün olmadığı görülüyor artık. Çünkü bizim bağışıklık sistemimiz diye bildiğimiz şey, ilahi bazı programlar. Bunlara gözü kara antibiyotikler vererek, bir takım modern bildiğimiz yöntemleri uygulayarak, agresif yaklaşımlarla keserek biçerek olmuyor bu iş. İnsanı bütün olarak düşünerek tedavi etmek gerekiyor. Çünkü bir insan için her organ çok önemli. Ancak hastalıkların çok çeşitlenmesi bütüncül düşünmeye fırsat vermiyor. Bütüncül bakış açısını geleneksel İslam tıbbı mantığıyla bakarak anlatmaya, hastalarımıza biz bu şekilde tedavi süreci uygulamaya çalışıyoruz. Modern tıp hastalığa ne diyor, geleneksel tıp hastalık için ne düşünüyor. Şifa, modern dünyada nedir, eski tıpta aslında şifa nedir ? bunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Konferansın sonunda Dr. Orhan Ali, dinleyicilerin sorularını cevaplandırarak hastalıklar ve tedavilerine ilişkin detaylı bilgiler verdi.