İnsanlara alışmaması için bakıcılarının kucağına alıp biberonla beslemekten kaçındığı sevimli ayı, yaşadığı köpek dehşetini unutması için terapiye alındı. Bakıcılarının bal ve süt ile besleyerek üzerine titrediği yavru ayının gerçek mutluluğa kavuşması için annesini arama çalışmaları ise sürüyor.
Orhangazi ilçesine bağlı Gürle Dağı eteğinde bir vatandaşların kendisini kovalayan köpeklerden kurtardığı yavru ayı, yaşadığı dehşetin unutturulması için Türkiye'de alanında ilk ve tek olan Karacabey Ovakorusu'ndaki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı. Bakıcılarının, insanlara alışmaması için kucağına alıp biberonla beslemekten kaçındığı sevimli ayı için örnek merkezde hummalı bir telaş başladı. Herkesin üzerine titrediği yavru ayı bakıcısının parmağından bal yemenin mutluluğunu yaşadı. Kaşıkla da süt içirilen yavru ayının iştahının yerinde olduğu gözlendi. Köpek saldırısından sonda psikolojisi bozulan ve çekingen ve sevimli tavırlarıyla ilgi odağı olan yavru ayının sağlığının iyi olduğu bildirildi. Öte yandan sevimli ayının kaybolduğu Gürle Dağı bölgesindeki annesini arama çalışmaları ekipler ve köylüler tarafından sürdürülüyor.
Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, köpeklerin parçalamak üzereyken bulduğu yavru ayının ekipler tarafından hemen koruma altına alındığını ifade ederek, “Önce veterinerlerimiz tarafından kontrol edildi. Şu anda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait Karacabey’deki ayı barınağında bakım ve tedavisi yapılıyor. Herhangi bir sağlık problemi yok. Gayet iyi bir şekilde besleniyor. Hatta şuna dikkat ediyoruz, özellikle insan kucağında biberonla beslemek yerine kaptan besleme yaparak, insanlara alışmasını istiyoruz. Zaten bizim maksadımız da bu” dedi.
Bir taraftan da ekiplerin köylülerle beraber yavru ayının annesini aradığını belirten Müdür Güngör, “Annesi bulunursa onu tekrar oraya kazandırmak istiyoruz. Tabii bu mümkün olmaza ayı barınağımızda hayatiyetini devam ettirecek. Şu anda katı gıda ile beslenemediği için bal ve süt veriyoruz. Eğer annesini bulamazsak hayatını bizim merkezimizde sürdürecek. Rehabilitasyon sürecine bağlı olarak belki belli bir süre sonra yaban hayata kazandırabiliriz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 11:43