Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a Ziyaret

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın önceki günkü ziyaretçileri arasında Karacabeyli Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı ile Araştırmacı yazar Raif Kaplan yer aldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'a Ziyaret
banner98
 Karacabey’in değerleri üzerine yapılabileceklerin konuşulduğu görüşmede en dikkat çeken başlık ise “Kent Müzesi” oldu.

Karacabey’de yaptığı tarihi araştırmalar ve yazılarla ilçenin yaşayan değerlerinden birisi olan Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı önceki günkü ziyaretinde Başkan Ali Özkan ile makam odasında bir araya geldi.

Karacabey’in bu zamana dek yapılmamış olan ve bu nedenle sahipsiz kalan tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik konuların gündeme geldiği görüşmede Yalazı bu dönemden umutlu olduğunun altını çizdi. Karacabey’in bu anlamda bir tarih ve kültürel eserler envanterinin çıkarılmasının gerekliliğine vurgu yapan Yalazı “Karacabey’de bu son seçimlerin ardından güzel bir sinerji oluşmuş durumda. Bunu yıllardır istedik ama maalesef olmadı. Ve gün geçtikçe pek çok tarihi eseri yok ettik bilinçsizce. O güzelim eski belediye binamız hala içimde kanayan bir yaradır. Mesela Kümbetli Camii içinde her iki dinin simgesi olan Hıristiyanların haç işareti ve Yahudilerin Davud Yıldızı vardı. Yapılan restorasyon çalışmasının ardından bu el işlemeli işaretler camide yok edildi. Bunlar tarihe not düşülecek yanlışlardır. Öte yandan bir çok mezar taşı ve çeşitli heykel figürlü taşlar Karacabey’de bir bir yok oluyor. Bunlarla ilgili çalışmalara bir an evvel başlanmalı ve gereken  envanter kaydı tutulmalıdır” dedi.

Karacabey’in bu anlamda çok geride kaldığının altını çizen Yalazı bu dönemden umutlu olduğunu ve tarihi eserlere, kültürel miraslarımıza mutlaka sahip çıkılması vurgusunu dile getirdi.

Başkan Ali Özkan ise ziyarette yaptığı konuşmada “Sizlerin Karacabey’e yaptıkları ve kazandırdıkları ortadadır. Bizler Karacabey’e değer katacak tüm fikirlere, yüreklere açığız ve sonuna kadar birlikte çalışmaya varız. Bu anlamda belediye ile işbirliği olmanız halinde bizler güzel projelere birlikte imza atabiliriz düşüncesindeyim. Bu anlamda Kent Konseyimizi aktif hale getirdik. Dayı Karacabey Yardımlaşma  Derneğini kurduk. Amacımız hep birlikte güzel şeyleri ilçemize kazandırmak. Fikirlerinize ve çabanıza saygımız sonsuzdur. Bu anlamda Karacabey için sizinle ortak hareket etmeyi çok isteriz” dedi.

Ziyarette bir diğer gündeme getirilen konu ise Karacabey’de kurulması düşünülen Kent Müzesi oldu. İlçenin bu zamana dek pek çok eserinin başka şehirlerdeki müzelerde sergilendiği ve Karacabey’in böyle bir yapıya ihtiyacı olduğunu dile getiren Yalazı, ilçenin dinamiklerinin bu anlamda el ele vermesi ve bu girişimleri başlatması gerektiğini ifade etti. Ali Özkan’da bu projeye olumlu baktıklarını ve Yalazı ile işbirliği yaparak Karacabey mirasına sahip çıkılacağını sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Özkan, Karacabey’in sembollerinin yer aldığı Seramik hediyeyi Yalazı ve diğer konuğu Raif Kaplan’a takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0