Kalite Şehri’nde Kaliteli Saatler

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) İl Koordinatörlüğü’nün Kalite Birliği Derneği’yle birlikte organize ettiği ‘Kalite Şehri’nde Kaliteli Saatler’ programı kapsamında ‘Takım Çalışması ve Motivasyon’ eğitimi düzenlendi.

Kalite Şehri’nde Kaliteli Saatler
banner98
Türk Standartları Enstitüsü(TSE) İl Koordinatörlüğü’nün Kalite Birliği Derneği’yle birlikte organize ettiği ‘Kalite Şehri’nde Kaliteli Saatler’ programı kapsamında ‘Takım Çalışması ve Motivasyon’ eğitimi düzenlendi.

NLP uzmanı Oğuz Saygın tarafından verilen eğitim, Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşti.

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman’ın açılış konuşmasıyla başlayan programa, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

‘DERDİMİZ KALİTE KİRLİĞİ, SEVDAMIZ 2023 LİDER ÜLKE TÜRKİYE'

Kaliteyi rant aracı olarak görenlerin kalite kirliliğine yol açtığını söyleyen Mustafa Karaman, “Sanayi kuruluşlarımızın, kobilerimizin ve kamu kuruluşlarımızın yanlış bilgilendirilmesi neticesinde, ülkemizin milyar dolarlık lirası yurt dışına gidiyor ve kaynaklarımız israf ediliyor. Bu milletin bir ferdi ve ‘Kalite Şehri’ olarak adlandırdığımız bu şehrin bir sakini olarak, yaşanan kalite kirliliğini dert ediniyoruz. ‘2023 lider ülke Türkiye’ vizyonuna ve muhasır medeniyet seviyesini erişmeyi de sevdamız olarak görüyoruz” dedi.

Geçmişte yaşanan tecrübeleri hatırlatarak konuşmasını sürdüren Karaman, “11’inci yüzyıldaki Ahi Evran’ın kültürünü, duygusunu, düşüncesini, kaliteye bakışını, müşteri memnuniyeti kavramına yaklaşımını ya da 1502 yılında, Sultan Beyazıt döneminde hazırlanan ‘Dünyanın İlk Tüketici Kanunu’ndaki yani ‘Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’daki ahlakı, standardı, tüketiciye saygıyı toplumun her katmanına katmadığımız müddetçe, gerçekçi bir gelişimden asla bahsedemeyiz” diye konuştu.

Karaman sözlerine şöyle devam etti: “Milli ve yerli bir kuruluş olarak kaliteye sonuna kadar sahip çıkıyor, projeler üretiyor, etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye’de 4 milyar dolar, dünyada da 60 milyar dolar olan uygunluk değerlendirme pazarının hepsine talip olduğumuzu duyuruyoruz. Milli ve yerli bir kuruluş olmamıza rağmen, bu pazarda maalesef 300 milyon dolarlık bir paya sahibiz. İşte bu yüzden herkesi bilgisizlikten, kirlilikten ve duyarsızlıktan arınmaya davet ediyoruz."

Karaman ayrıca, TSE’nin eğitim faaliyetlerine olan katkılarından dolayı eğitmen Oğuz Saygın’a ve programa ev sahipliği yaptığı için Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi Genel Müdürü Mustafa Altın’a TSE logolu teşekkür plaketlerini sundu.

Eğitim sonunda ise katılımcılara ücretsiz sertifikaları verildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0