Serebral Palsili çocuklar için yatarak ve ayakta rehabilitasyon hizmeti veren hastane, Robotik Yürüme Cihazı ile yürüme yeteneği olmayan hastalar için umut ışığı oldu. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Rüstem Aşkın’ın da katıldığı açılışla beraber hizmet vermeye başlayan robotik, Türkiye'nin dört bir yanından hasta çocukların aileleri için umut kaynağı oldu.
Robotik Yürüme Cihazı’nın tamamen yerli üretim olduğunu belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof Rüstem Aşkın, “Bursa’ya Robotik Yürüme Cihazı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu cihazla beraber hastalarımızın kas gelişimleri ve düzeltilmesi daha rahat olacak. Aynı zamanda fizyoterapistin de görevini üstlenerek insan kaynağı açısından bize yararlı olacak. Kompiterize bir cihaz olduğu için hangi kasların ne kadar çalışıp çalışılmayacağını görebileceğiz. Yerli üretim olduğu için de fiyatı yarı yarıya mal edilmiş oldu” diye konuştu.
Günde 15 hastanın bakımını planladıklarını ifade eden Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Operatör Doktor Çetin Bakır, “Yatan ve ayakta olmak üzere gelen tüm hastalarımıza hizmet verecek. Şu anda talep çok fazla, gidişata göre hafta sonu da çalıştırmayı düşünüyoruz. Bu cihaz, spastik engellilerin özlemle beklediği bir cihazdı. İnşallah amacına uygun bir şekilde kullanmak nasip olur. İnşallah ilerleyen zamanda ikinci cihazı da alabiliriz. Şu anda burada 54 yatak kapasitemiz var. Acil ve poliklinik hizmetleri de veriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından hastalar buraya geliyor. Yatak sayısını arttırmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl 60 bin poliklinik, 114 bin acil ve 8 bin yatan hasta sayısı hizmetinde bulunmuşuz” diye kaydetti.
Hastanede yeni doğan hastadan başlayıp 45 yaşına kadar bakım gerçekleştirebildiklerini belirten Fizik Tedavi Uzmanı Mehmet Doğan, “Bu hastalara iyi bakıldığında normal insanların yaşam süreleri kadar hayatlarını sürdürebiliyorlar. 4 yaşındaki bir çocuk bizim için geç kalınmış bir çocuktur. Ne kadar erken gelinirse, teşhis ne kadar erken olursa, çocuğun gelişimi açısından tabi ki daha iyidir. Bu cihaz ile çalışabilmek için hastanın femur uzunluğu 24 santimetrenin üzerinde olması gerekiyor. Bir aylık süre olmasına rağmen büyük bir gelişme olduğunu ifade eden aileler var. Bu cihaz ile birlikte beyindeki bir takım bozukluklar bir takım eksiklikler gideriliyor. Çünkü buraya gelen bir çocuk daha adım atmamış, ayakta durmamış ve yürümek nedir bilmiyor. Beyine burada yürümenin nasıl olduğu öğretiliyor. Çocuk yavaş yavaş yürümenin nasıl olduğunu öğreniyor” dedi.
Çocuğunun rahatsızlığı için Ankara’dan geldiğini belirten anne Esra İlhan, Salih Eren’in 8 aylıktan beri tedavi gördüğünü söyledi. Konuşması esnasında gözleri dolan anne İlhan, “Çocuğum ilk burada geldiğinde yürüyemiyordu. Ben çocuğumuzun yürüdüğünü gördüm. İnşallah koşarak parka gittiğini de görürüm. Bu benim tek hayalim. Artık oğlum 5 yaşına geldi. Yaklaşık 3 aydır buradayız. İlk geldiğimiz de dizleri daha büküktü ayakta duramıyordu. Topuklarına basamıyordu. Haftada 2 kez Robotik Cihazını kullanıyoruz. O kadar çok faydasını gördük ki Allah herkesten razı olsun” diye mutluluğunu dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 11:54
Engelli Çocuklara Umut Oldu
Türkiye'nin ilk ve tek spastik çocuk hastanesi olan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kazandırılan Robotik Yürüme Cihazı, yürüme yeteneği olmayan birçok çocuk için umut ışığı oldu.
YORUM EKLE
1
Tarihi Çınarın Yerine Yenisi Dikildi
2
Dağ Yöresi Köylerine Meyve Fidanı
3
Hem Meslek Öğreniyor,Hem Para Kazanıyorlar
4
İnegöl İşletme Fakültesi'ne Kalite Belgesi
5
Orhangazi'de 1.Yıl Pastası Kesildi
6
12 Bin Öğrenciye Güvenli Gıda Eğitimi
7
Meslektaşı'ndan Şehit Savcı İçin Siyah Çelenk
8
Adliye'de Olağanüstü Önlem
9
Eskimeyen Gelenek:Süpürge
10
Keles'e Kadın Konuk Evi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:45
GÜNEŞ
08:16
ÖĞLE
13:07
İKİNDİ
15:28
AKŞAM
17:49
YATSI
19:14
SAYFALARTüm Sayfalar